Terör Ve Teröristi Övmek Suçtur

Terör Ve Teröristi Övmek Suçtur

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmalarında tepki gösterdi

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmayı gündemine alarak sert açıklamalarda bulundu.

Öz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı´ndaki iftarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan ´kanaat önderleri´, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelen Erdoğan´ın konuşmasından ?teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur? sözünü işaret ederek sert eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı hedef aldı

CHP Çanakkale Milletvekili Bülentt Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı eleştiren açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ?Gün geçmiyor ki bir açılışta, muhtarlar toplantısında, düğünde, şimdide iftar yemeklerinde konuşmasın. Konuşmasına konuşsun da, konuşmalarını yandaş kanalları ve devletin televizyonlarından zorunlu canlı yayına tabi tutunca, millet zaping yaparak dahi kurtulamıyor, Sarayın ötekileştirici, ayrıştırıcı, kamplaştırıcı, her bir sözünden nefret akan dilinden. Zaman zaman sokak kabadayılarını cesaretlendirici sözlerinden, hukuksuzluğu teşvik eden iş ve eylemlerinden, anayasayı eylemli bir şekilde ilga edişine değin bu milleti birçok şeye alıştırdı Cumhurbaşkanı. Her gün ekranlarda olmak, Her gün gündemi işgal etmek istiyor. Bütün kanallar reklam arası vermeksizin kendisini göstersin istiyor?.

?Promter´a paralel müdahale mi oldu??

Bülent Öz şöyle devam etti: ?Şimdi bu lafın neresini düzelteceksin. Acaba Cumhurbaşkanı konuşurken promter´a bir Paralel müdahale mi oldu? Belki de Cumhurbaşkanı kendini böyle savunacak, paralel konuşturdu beni diyecek. Kırılmadan bahsetmiş terörist kadar onurlu olmaktan bahsetmiş, hadi gel de düzelt bu konuşmayı, ekranlardan onun görüntüsünü çekip ada sakinin görüntüsünü koysanız bu kadar olur. Açıklamayı yapan kandil değil ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı olunca durup bir daha dinliyorsunuz. Acaba yanlış mı anladım diye. Ama bunların fıtratında var. Şöyle hafızalarınızı yoklarsanız ?Şehide kelle, Terörist başına Sayın? diyende aynı kişiydi. Dolayısıyla bunları hatırlayınca bu adam nereye koşuyor diye sormadan edemiyor insan.

?Bundan büyük kırılma mı olur?

Öz ?Grup Başkanvekilimiz Sayın Özel´in dediği gibi; ?Ülkenin cumhurbaşkanı, devletin başı bunları söyledikten sonra yani ülkenin Cumhurbaşkanının devletin başının kırılma diye tarif ettiği şey herhalde açıkça kendisinin kafayı kırmış olmasından başka bir şey değil, ülkenin başı kafayı kırmış ve çıkıyor diyor ki ?teröristler kadar gururlu ve onurlu olmalıyız.? Bundan büyük kırılma mı olur?? Devletin başı kendi seviyesini ve hitap ettiği kişilerin, bu güzel ülkenin vatandaşlarının seviyesini teröristlerin seviyesine göre ölçekleyen, ona göre kalibre eden ona göre ayarlayan ve kendi onur ve gurur seviyemizi onların seviyesine kadar çıkarmamız gerektiğini söyleyen saçma sapan bir açıklamada bulunuyor.? Bu dili şiddetle kınıyor ve Cumhurbaşkanının bu sözleri dolayısıyla büyük Türk milletinden derhal özür dilemesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum? dedi.

?Terörü ve teröristi övmek suçtur?

Bülent Öz ?Türk Ceza Kanununa göre terörü ve teröristi övmek suçtur.  Söz konusu Cumhuriyet Halk Partililer ve saray muhalifleri olunca, her sözden bir suç çıkarıp bir fezleke düzenleyip yollamaya çalışan savcıların Cumhurbaşkanının teröriste ve terör örgütüne verdiği bu manevi destekle ilgili ne yapacağını hep birlikte izleyeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak soruyoruz: Onurlu terörist olmak için kaç eylem gerekiyor? Kaç insanı katledince onurlu ve gururlu terörist olunuyor? Şuan canla başla terörle mücadele eden güvenlik güçleri onursuz mudur? gurursuz mudur? Ya da Erdoğan´ın istediği seviye de onurlu ve gururlu değil midir? Terörist diye tanımladığın şahsı onurlu ve gururlu olarak görmek ne derece anlamlıdır? Ankara garını patlatanlar, 100´den fazla insanımızı katledenler onurlu ve gururlu mudur? Merasim sokakta 27 sivil yurttaşımızı, askerimizi öldürenler mi daha onurlu ve gururludur? Yoksa 11 insanımızın katledildiği vezneciler saldırganları mı daha onurlu ve gururludur?? dedi.

?1 yılda 600´e yakın şehit verdik?

?11 Şubat 2013 yılında Cilvegözü´nde 14 askerin şehit olması ile başlayan ve 8 haziran 2016 tarihinde Midyat Emniyet Müdürlüğüne yapılan bombalı saldırıya kadar verilen kayıpları hatırlatan Öz şunları kaydetti: ?Bu saldırıları düzenleyen teröristler onurlu ve gururlu mudur? 2002 yılında 7 şehit veren Türkiye 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar 1 yılda 600´e yakın şehit verdi. Buna sebep olan teröristler mi onurlu ve gururludur?

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´na mermi atan ve sonra serbest bırakılan provokatör; ?Son zamanlarda onun yaptığı açıklamaları, beyanatları, teröre destek anlamına gelen söylemleri bilinçaltıma yerleşmiş demek ki!? sözleri ile kendini savunmuştu. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve Cumhurbaşkanı da bu saldırının vatandaşın doğal tepkisi gibi görmüş ve meşrulaştırmıştı.

Şimdi soruyoruz; Erdoğan´ın ?teröristler kadar onurlu ve gururlu olmalıyız? sözleri vatandaşa ne hissettiriyor, bilinçaltına ne yerleştiriyor, bu sözlerden sonra Cumhurbaşkanı vatandaşın kendisine nasıl bir tepki vermesini bekliyor, verilecek hangi tepkileri normal karşılayacak?

Gündemi değiştireceğiz diye herkes benim söylediğim şeyleri konuşsun diye bunu yapan Cumhurbaşkanına da sormak isteriz, onurlu bir terörist olmak için kaç tane eylem yapmak gerekiyor, kaç insanı katledince Cumhurbaşkanlığı makamının onur ve gurur madalyasına layık olunuyor??