Tehlike Çanları (!)...

Tehlike Çanları (!)...

Yine savunma hataları, yine bireysel top kayıpları, yine erken yenen goller ve yine kaybedilen puanlar

Spor Toto 3.Lig 3.Grupta zor günler geçiren Çanakkale Dardanel, puan umudu ile gittiği Silivri deplasmanından da eli boş döndü. Silivrispor´un cezası nedeni ile seyircisiz oynanan ve Dardanelspor´da savunma ve bireysel hatalarının damgasını vurduğu maçta ev sahibi ekip tecrübeli oyuncuları Fatih (2) ve Adem´in golleri ile skora gitti ve 5´te 5 yaptı. 
Grubun en güçlü kadrolarından birine sahip olan ve son 4 maçını da kazanarak zirveye ortak olduğunu gösteren ev sahibi Silivrispor´un ilk 10 dakikada gelen iki gölüne engel olamayan Kırmızı Beyazlar risk alarak çıktığı ikinci yarıda da varlık gösteremedi ve sahadan 3-0´lık yenilgi ile ayrılarak tehlike bölgesine demir attı.

Ev sahibi Silivrispor´un Belediye Manisaspor ile oynadığı maçta çıkan olaylar nedeni ile seyircisiz oynama cezası verilen karşılaşma ev sahibi Silivrispor´un vuruşu ile başladı. İlk dakikaları karşılıklı atak girişimleri ile geçen maçın 6.dakikasında ev sahibi Silivrispor golü buldu. Sol kanattan Vahit ile etkili olan Silivrspor´un atağı korner ile önlendi. Kullanılan köşe atışında Kaleci Ceyhun ve savunma oyuncularının seyretmekle yetindiği topu arka direkte Adem rahat pozisyonda kafa ile filelere yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Erken gol ile moral bozukluğu yaşayan Çanakkale Dardanel´de futbolcular topu ayağında tutmakta ve oyun kurmakta zorlanırken orta alanda yaşanan top kayıpları rakip ataklara dönüştü. Bunlardan birinde Ufukcan ayağındaki topu kaptırdı. Bu top ile sol kanat derinliğinde cezaalanına giren Silivrspor forvetlerini durduramayan Dardanel savunması arasında aldığı pası etkili kullanan Fatih düzgün bir vuruş ile farkı ikiye çıkartan golü attı. 
Çanakkale Dardanel savunmasındaki aksaklıkları gidermek isteyen teknik direktör Mehmet Özdemir, sağ kanatta önde görev verdiği Bedri´yi savunmaya çekerken, sağ bek Sinan´ı da sol bek mevkiine kaydırıp sol bek Ahmed Emir´i ileriye, sol kanatta maça başlayan Fırat´ı da kenara alıp Batuhan´ı sahaya sürerek takımın hücum gücünü arttırmak istedi. 2-0 geriye düştükten sonra oyunun kontrolünü elinde tutan kırmızı beyazlar ortadan Nuri Fatih ve Ufukcan, sağ kanattan da Batuhan ve Bedri ile gol yollarını zorlasa da kapalı savunma anlayışı sergileyen Silivrispor golcü Uğur´u sıkı markaj altında tutarken kademede de hata yapmadı ve Dardanel ataklarını gol yemeden savuşturup soyunma odasına 2-0´lık galibiyeti koruyarak girdi.
Maçın ikinci yarısına Çanakkale Dardanel iyi başladı. Rakip alana yerleşen ve gol yollarında etkili olmak isteyen Çanakkale Dardanel 57.dakikada gelişen Silivrispor kontratağında kalesinde üçüncü golü gördü. İki forvet ile kontratağa kalkan ev sahibi Silivrispor, sol kanat derinliğine atılan pas ile sıfıra inen Yunus´un kademe yapamayan savunmanın arkasına yaptığı ortayı arka direkte ve boş pozisyonda Fatih filelere yolladı ve kendisinin ikinci takımının 3.cü golünü kaydetti. Bu golden sonra Mehmet Özdemir savunmadan Ahmet´i kenara alıp Samet´i gol umudu ile sahaya sürse de geride kalan dakikalardaki Dardanel atakları, sertliğe izin veren ve kötü bir yönetim sergileyen hakemin gereksiz düdüklerinin de etkisi ile gol bulmada başarılı olamadı ve maç 3-0 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.
Bu galibiyet ile 5´te 5 yapan Silivrispor puanını 19´a çıkardı ve grupta 3.siraya yerleşirken 8 puanda kalan Çanakkale Dardanel 19.haftayı 15.sırada ve teklike bölgesinde tamamladı. Kırmızı Beyazlar 11.haftada kendi evinde Batman Petrolspor´u konuk edecek.