TAŞKIN TÜRKİYE İKİNCİSİ

TAŞKIN TÜRKİYE İKİNCİSİ

Türkiye Taekwondo Federasyonunun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 15-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Isparta’da yapıldı

79 ilden 4000 sporcunun iştirak ettiği şampiyonaya yoğun bir ilgi ve katılım vardı. Bu katılımcı iller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirler ve iller de bulunmaktaydı. Zorlu müsabakalarda sporcular kıyasıya mücadele verdiler.

Ülkemizin ve Çanakkale’mizim gururu Avrupa şampiyonu sporcumuz Zeynep TAŞKIN, 49 kg’da tatamiye çıkmış ve mükemmel maçlar ortaya koymuştur. Kategorisinde 270 sporcu bulunan Zeynep, beş maçını nakavt olmak kaydıyla 7 maçında da ortaya koyduğu teknik ve taktik üstünlük ile rakiplerini yendi. Zeynep’in tatamiye çıkışını tüm illerin antrenörleri ilgi ve beğeni ile seyrettiler. Sıkletinde süpriz favori olarak gösterilen sporcumuz Zeynep, önde götürdüğü final maçını bir puanla kaybederek Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.

Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi ve Anafartalar Spor Kulübü Antrenörü Hasan ALTUNIŞIK, “sporcum Zeynep TASKIN’ın daha önce Avrupa, Uluslararası ve Balkan şampiyonu oldu ve inşallah 2023 yılında yapılacak olan turnuvalarda da şampiyon olarak şanlı bayrağımızı dalgalandıracağı inancındayım” ifadesini kullandı.

Taekwondo İl Temsilcisi Altunışık sözlerine şöyle devam etti: ”2023 yılında Avrupa ve Dünya şampiyonalarında bambaşka bir Zeynep göreceğiz. Antrenmanları kararlı ve hırslı bir şekilde günde çift idman yaparak şampiyonalara hazırlanıyor. Sporcumuz şu anda Konya Selçuk Üniversitesi beden eğitimi öğretmenliğinde okuyor ve elde etmiş olduğu başarılarından dolayı Konya Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) antrenmanlarına devam ediyor. 2023 yılı Uluslararası Taekwondo Şampiyonalarında ülkemizi ve Çanakkale’mizi temsil edecek. Sporcularımızın yapılacak bu şampiyonalarda daha iyi ve gayretli çalışarak daha büyük başarılara imza atacağı inancındayım.” dedi.

Aldığımız başarılar, sporcularımıza imkân verildikten sonra ve desteklendiklerinde, ne kadar büyük başarılara imza atabileceklerinin teminatıdır. Çanakkale kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün Taekwondo’da veya her branşta Çanakkale’de adını duyuran başarılı sporcularımıza yardım ve desteklerini esirgememelerini diliyoruz.

Ben sporcumu bir kez daha tebrik ediyor, kendisine başarı merdivenlerini en güzel şekilde tırmanmalarını, başarılarına başarı katmalarını temenni ediyorum.