Sultanlardan Müthiş Ralli 3-1

Sultanlardan Müthiş Ralli 3-1

Balkan Şampiyonu Çanakkale Belediyespor Nilüfer Belediyespor´u 3-1 mağlup etti ve Vestel Venüs Sultanlar Ligine 3 puan ile başladı

2016-2017 Vestel Venüs Sultanlar Liginin ilk haftasında kendi evinde Nilüfer Belediyespor´u konuk eden Çanakkale Belediyespor, 1-0 geriye düştüğü maçta 3 set üst üste alarak rakibine puan vermedi. Kendi seyircisi önünde maça tutuk başlayan Boğazın Sultanları 3 puanın sahibi olurken taraftarlarına lige galibiyet ile başlamanın keyfini yaşattı.

Lige Balkan Kupası Şampiyonu olarak hazırlanan Boğazın Sultanları ilk sette tutuk bir oyun sergiledi. Maça iyi başlayan Bursa temsilçişi ilk seti 25-16 kazandı. Başa baş bir mücadelenin sergilendiği ve bir ara Çanakkale Belediyespor´un geriden takip ettiği ikinci setin sonlarına doğru oyuna ağırlığını koyan taraf Boğazın Sultanları oldu. 3 kez set sayısı atan Çanakkale Belediyespor´a direnen Nilüfer Belediyespor karşısında uzayan rallide üstünlük kuran Boğazın Sultanları seti 28-26 kazanarak setlerde eşitliği yakaladı.

Boğazın Sultanları setlerde dengeyi kurduktan sonra rakibi karşısında daha kontrollü ve daha üstün bir mücadele ortaya koyduğu 3.seti sayı farkını son anlarda kapatan rakibi karşısında 25-23 kazanmasını bildi ve setlerde 2-1 öne geçti.

Maçta üstünlüğü ele geçiren ve üçüncü seti de kazanmanın morali ile dördüncü sete çok iyi başlayan Boğazın Sultanları setin başlarında sayı farkını da açarak rahatladı. Çanakkale Belediyespor setin sonuna taşıdığı üstünlüğü farklı skor ile tamamladı ve seti 25-14 maçı da 3-1 kazanarak lige 3 puan ile başlamayı başardı. Boğazın Sultanlarının elde ettiği 3 puanlık galibiyet maça yoğun ilgi gösteren taraftarları tarafından uzun süre alkışlandı.