Sultanlardan Avrupa Provası

Sultanlardan Avrupa Provası

Uluslararası 5.Boğaziçi Kupasında ikinci sınavını veren Belediyespor 3.oldu

Bu sezon hem ligde hem Avrupa kupalarında mücadele edecek Çanakkale Belediyespor, bu hafta Çanakkale´nin ev sahipliğini yapacağı Balkan Kupası eleme maçları öncesi İstanbul´da düzenlenen uluslararası turnuvaya katıldı. 5 gün süren turnuvada 2 galibiyet 2 yenilgi alan Boğazın Sultanları üçüncülük kupası aldı.

Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Kupası İstanvul´da 6 takımın katılımı ile gerçekleştirildi. Bu sezon ligde de rakip olan Sarıyer Belediyesi, Eczacıbaşı, Halkbank, Beşiktaş ve Çanakkale Belediyespor´un yanı sıra Azatbeycan´dan Bakü Telekom takımının katıldığı turnuva Orman Fakültesi Spor Salonunda gerçekleşti. Turnuvaya katılan takımlar 2 grup halinde eşleşti. Çanakkale Belediyespor Halkbank ile turnuvanın favori takımı olan Eczacıbaşı ile aynı grupta yer aldı. İlkini takımın final grubuna yükseleceği turnuvada ilk maçını başa baş mücadele ettiği Eczacıbaşına 3-0 kaybeden Çanakkale Belediyespor ikinci maçında Halkbank´ı 3-0 mağlup etti ve final grubuna yükseldi.

Çanakkale Belediyespor final grubunda ilk maçını diğer grup birincisi Bakü Telekom ile oynadı. Bu maçı 3-0 kaybeden Belediyespor son maçında Beşiktaş ile karşılaştı. Beşiktaş´ı etkili bir oyun sonrası 3-0 mağlup eden Boğazın Sultanları Eczacıbaşı ve Bakü Telekom´un ardından turnuvanın 3.oldu ve Çanakkale´ye kupa ile döndü. Çanakkale Belediyespor, turnuvada daha önce antrenmanda sakatlanan Gözde ve Avrupa Şampiyonası nedeni ile milli takımda olan Mia Jerkov´dan yoksun kadrosu ile mücadele etti.