Sultanlar Puanı Elinden Kaçırdı 1-3

Sultanlar Puanı Elinden Kaçırdı 1-3

Boğazın Sultanları İstanbul deplasmanında Dünya Şampiyonuna karşı aldığı ikinci setin ardından ikinci setin final sayılarında şansız kalınca puan ya da puanları kaçıran taraf oldu

Vestel Venüs Sultanlar Ligine fırtına gibi giren ve ilk 3 maçını kazanarak tarihinin en önemli başarısına imza atan Çanakkale Belediyespor, ligin 4´üncü haftasında deplasmanda 2016 yılının Dünya Şampiyonu Eczacıbaşı Vitra´ya konuk oldu. İlk iki setinde çok iyi oyun sergileyen ve puan almaya çok yaklaşan Boğazın Sultanları ikinci setin kırılma anlarında rakibine üstünlük sayı üstünlüğü sağlayamadı. İlk seti 25-22 alan Çanakkale Belediyespor 23-25 kaybettiği ikinci setin sonrasında toparlanamadı ve güçlü rakibine 3´üncü seti 25-16 dördüncü seti de 25-9 vererek maçtan 3-1 mağlup ayrıldı.

 

İstanbul Ayazağa Eczacıbaşı Spor Salonunda oynanan ve 102 dakika süren zorlu maçın ilk setinde baştan sona rakibine üstünlük sağlayan Boğazın Sultanları seti 25-22 önde bitirdi ve setlerde 1-0 öne geçti. İlk setin ardından ikinci sette de konuk Çanakkale Belediye rakibi ile başa baş mücadele etti ve karılıklı sayılar ile müthiş bir çekişme sete damgasını vurdu. Dünya klasmanında önemli yıldız oyuncuları kadrosunda bulunduran ev sahibi ekibin tecrübeli oyuncuları karşısında seti lehine çevirebilecek ve puan elde edebilecek kırılma anlarında şans da Boğazın Sultanların yanında olmayınca set 25-23 ile Eczacıbaşı Vitra´nın oldu. Bu seti kaybetmenin moralsizliğini yaşayan Çanakkale Belediyesporlu bayan voleybolcular 3 ve 4´üncü setlerde maça tutunamadı ve karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrılırken, özellikle ilk iki sette ortaya koyduğu iyi oyun ve mücadele ile takdir topladı.  Çanakkale Belediyespor´da Mia Jerkov 18, Jana Kulan 16 sayı ile, ev sahibi Eczacıbaşı Vitra´da ise Tatiana Koshaleva 22, Adams Rachael Alexis 14 ve Jordan larson ise 13 sayı ile maçın en skorer oyuncuları oldu.