Sultanlar İzmir´den Zafer İle Döndü

Sultanlar İzmir´den Zafer İle Döndü

Üzeyir Özdurak´ın öğrencileri Klasman Grubu ikinci etabında da fırtına gibi eserek Avrupa Liglerine katılma hakkını bileklerinin hakkıyla kazandı

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.Liginin en karakterli en centilmen takımı Çanakkale Belediyespor Klasman Grubu ikinci etabında da iyi mücadelesini sürdürerek Avrupa liglerine katılma başarısını Çanakkale´ye getirdi. 
5 puan ile başladığı ikinci etabın ilk maçında Nilüfer Belediyesi´ne 3-2 mağlup olmasına rağmen 1 puan alan ve ikinci maçında lider Bursa BŞB´ni 3-1 yenme başarısını gösteren Boğazın Sultanları dün de Sarıyer karşısında ihtiyaç duyduğu 1 puanı kazandığı ilk iki setten sonra garantileyerek büyük bir başarıya imzasını attı. 
1.SET
Sete Sarıyer iyi başladı ve öne geçti. Wilma ile 3 sayı bulan Çanakkale Belediyespor rakip servis hatası ve başarılı blok ile durumu önce 5-5 yapıp sonra öne geçse de Ceren ve Ana´nın hataları ile ilk teknik molaya 8-6 geride girdi. Mola dönüşü karşılıklı sayılar ile devam eden setin bu bölümünde hücum ve savunma hataları yapan Çanakkale Belediyespor 12-8 geriye düştü. Wilma ile 2 hücumdan yararlanmayan ve Selin´in servis hatasının üzerine Rucker de topu dışarı vurunca ikinci teknik molaya da Çanakkale Belediyespor 16-10 geride girdi. Mola dönüşü Ceren ile sayı bulan Çanakkale Belediyespor rakip hücumlarda Crismes´i durduramayınca fark açıldı 19-12. Sarıyer´in ardı ardına servis hataları ile sete dönen Boğazın Sultanları skoru 21-20´ye getirdi. Devamında karşılıklı sayılar ile müthiş bir ringe girildi. Uzayan ringte Boğazın Sultanları mükemmel bir mücadele örneği ortaya koydu ve seti 30-28 kazanarak 1-0 öne geçti.
2.SET 
İkinci sete Çanakkale Belediyespor iyi başladı ve forse ettiği ilk bölümünde ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola dönüşü sete iyice ağırlığını koyan Sultanlar farkı giderek açarak ikinci teknik molaya da önde girdikten sonra müthiş bir performans ile seti 25-18 kazanarak skoru 2-0 yaptı ve Avrupa´yı garantileyen başarıyı sağlamış oldu.
3.SET 
Maçta istediğini alan Çanakkale Belediyespor´da Koç Üzeyir Özdurak  bu sete kenar oyuncularına ağırlık vererek başladı. İlk ve ikinci teknik molalara Sarıyer Belediyesi önde girdi. Setin ilerleyen bölümlerinde skor bir ara 23-23 olsa da Sarıyer seti 25-23 önde tamamladı ve skor 2-1 oldu.
4.SET 
Son sete rahat başlayan Çanakkale Belediyespor setin sonuna kadar üstünlüğünü sürdürerek seti 25-21 maçı da 3-1 kazanarak 12 puana ulaştı ve liderliği eline geçirdi. Bursa BŞB Nilüfer Belediye maçı gazete yayına hazırlandığı saatlerde devam ediyordu. Bu maçın sonucu klasman liderini belirleyecek. Maçı yönetim tam kadro izlerken Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Gençlik Hızmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu da izledi. Haber:Vedat SEZER / İZMİR