Sultanlar İstanbul Sınavında

Sultanlar İstanbul Sınavında

Bu sezon hem lig hem Avrupa´da mücadele edecek Çanakkale Belediyespor Barış Kupasından sonra Boğaziçi Turnuvasında ter dökecek

2016-2017 sezonu öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda sürdüren Çanakkale Belediyespor Çanakkale´de gerçekleşecek Balkan Kupası eleme grup müsabakaları öncesi Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Boğaziçi Turnuvasında mücadele etmek için bugün İstanbul´a gidiyor.

 

Çanakkale´de düzenlenen sezonun ilk turnuvasını ve 9.Barış Kupasını şampiyon olarak müzesine götüren Boğazın Sultanları lig öncesi ikinci turnuva mücadelesini İstanbul´da verecek. Çanakkale´de hem lig, hem Balkan Kupası ve hem de Boğaziçi Turnuvası hazırlıklarını dün yaptığı antrenman ile tamamlayan Belediyespor bayan voleybol takımı, bugün sabah kara yolu ile yola çıkıyor.

 

Sarıyer Belediyesi tarafından İstanbul´da geleneksel olarak düzenlenen Boğaziçi Turnuvasına bu yıl 6 takım katılacak. Sarıyer Belediyespor´un ev sahipliğini yapacağı turnuvaya Çanakkale Belediyespor, Eczacıbaşı Vitra, Halkbank, Beşiktaş ve yurt dışından Azarbeycan temsilcisi mücadele edecek. 2 Ekim tarihine kadar sürecek turnuva iki grup halinde gerçekleşecek ve 3´er takımdan ilk 2 takım final grubuna kalacak. Turnuvanın şampiyonu final grubu maçlarında rakiplerini eleyen takımların şampiyonluk maçında belirlenecek.

 

Çanakkale Belediyespor Baş Antrenörü Üzeyir Özdurak Boğaziçi Turnuvası öncesi Objektif Spor´a yaptığı değerlendirmede; bu özel turnuvaların her açıdan yararlı olduğunu belirtti. Bu sezon yeni bir kadro ile lig ve ilk kez katılacakları Balkan Kupasına hazırlandıklarına dikkat çeken Özdurak, oyuncuları daha iyi görebilme ve değerlendirme imkanı bulma açısından Barış Kupasından sonra Boğaziçi Turnuvasının oldukça verimli olacağını vurguladı. İstanbul´daki 6 takımlı turnuvaya iki oyuncusundan yoksun gideceklerini ifade eden Özdurak, Gözde´nin antrenmanlarda bileğini burkarak sakatlandığını ve 10 gün kadar dinlendirileceğini, Avrupa Şampiyonası eleme maçları nedeni ile Milli takımda bulunan ve bu sezon Çanakkale´ye gelemeyen Hırvat Mia Jerkov´un ise turnuvanın son iki gününde aralarına katılacağını kaydetti.

 

 

Üzeyir Özdurak, turnuvada öncelik ile iyi oyun sergilemek istediklerini belirtti. Bu sezon hem ligin hem Balkan Kupasının bir arada götürmek durumunda olduklarına da dikkat çeken Üzeyir Özdurak, 2016-2017 sezonunun her açıdan çok daha zor geçeceğini vurguladı ve "Biz her zaman olduğu gibi iyi mücadele eden, savaşan ve sonuna kadar hedefini kovalayacak bir takım yaratmak ve Çanakkale´ye yakışır bir karakter ortaya koymak istiyoruz. Çalışmalarımız ve hazırlıklarımız yoğun tempoda devam ediyor. Gözde´nin sakatlanması bir talihsizlik oldu ancak kadromuzdaki  her oyuncumuzdan yararlanmak istiyoruz. Turnuva bizim için Çanakkale´de  oynanacak Balkan Kupası öncesi iyi bir deneyim olacak" dedi.