Sultanlar Harika

Sultanlar Harika

2016-2017 sezonunun ilk turnuvasına ev sahipliği yapan Çanakkale Belediyespor Barış Kupasında şampiyon oldu

 

Yepyeni bir kadro ile sezona hazırlanan Üzeyir Özdurak´ın öğrencileri ev sahipliğini de yaptığı ilk turnuvasını şampiyonlukla tamamlayarak ilk sınavlarından başarı ile ayrıldı.

 

Çanakkale Belediyesi´nin düzenlemiş olduğu ve toplam 4 takımın katıldığı özel turnuvanın ilk gününde Sultanlar Liginin yeni takımlarından Seramiksan´ ı 3-1 mağlup ederek avantaj sağlayan Boğazın Sultanları, ilk günde Sarıyer Belediyesi´ni mağlup eden mağlup eden Bulgaristan temsilcisi VC Maritza takımını 3-0 mağlup ederek turnuvada şampiyonluğu son gün maçları öncesi ilan etti.

 

Turnuvanın son gününde de dün 2 maç oynandı. Son gün maçlarının ilkinde Seramiksan Bulgaristan Şampiyonu VC Maritza takımı ile karşılaştı. Konuk takımın varlık gösteremediği maçı Seramiksan 3-0 galip tamamladı. Günün ikinci ve son maçında ise Sarıyer Belediyesi ile Çanakkale Belediyespor karşı karşıya geldi. Maçın ilk setini Çanakkale Belediyespor 25-13 farklı kazandı ve 1-0 öne geçti. İkinci seti Sarıyer Belediyesi 25-14 kazanarak setlerde skoru eşitledi. Maçın 3.seti büyük çekişme içerisinde geçti. Boğazın Sultanları bu zorlu seti 25-22 kazanmasını bilerek setlerde 2-1 öne geçti. Çanakkale Belediyespor maçın 4 setine iyi başlayamadı da rakibinin farkı açmasına izin vermedi. Sarıyer Belediyesi setin iki teknik molasına da önde girmeyi başardı. Yedek ağırlıklı kadro tercih eden Üzeyir Özdurak tüm oyuncularını oyuna dahil etmek istedi. İkinci teknik mola sonrası üst üste şans sayıları bulan Sarıyer Belediyesi skoru 19-16 yapınca Çanakkale Belediyespor mola aldı. Mola sonrası Çanakkale Belediyespor´un hataları devam edince konuk Sarıyer Belediyesi seti 25-18 kazandı ve maç uzatma setine gitti.

Uzatma setinin ilk bölümünü 8-5 önde geçen Boğazın Sultanları karşısında direnen Sarıyer Belediyesi skoru önce 11-11´e taşıdı ardından 12-11 öne geçti. Ceren´in smaçı ile skoru eşitleyen Çanakkale Belediyespor hücum avantajını iyi değerlendiremedi ve 13-12 geriye düşünce Üzeyir Özdurak mola aldı. Mola dönüşü servis karşılama sorunu yaşayan Çanakkale Belediyespor 14-12 geriye düştü ve rakibine maç sayısı şansı vermiş oldu. Servisi karşılayan ve hücumda sayı alan Boğazın Sultanları rakip hücumu karşılayamadı ve seti 15-13 maçı da 3-2 kaybetse de turnuvanın şampiyonu oldu.