Sultanlar Göz Doldurdu

Sultanlar Göz Doldurdu

9 Haftası geride kalan ligde sezonun en iyi mücadelesini sergilediler

Çanakkale´yi Türkiye Bayanlar Voleybol 1.Liginde temsil eden Çanakkale Belediyespor, 9.Hafta maçında kendi evinde ağırladığı Dünya ve Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe Grundig karşısında 3-1 mağlup olmasına rağmen sergilediği performans ve ortaya koydukları mücadele ile göz doldurdu.

Kanarya´dan en fazla sayıyı aldılar

Ligde 25 puana sahip ve Lider Vakıfbank´ın 1 puan gerisinde ikinci sırada bulunan Fenerbahçe Çanakkale´ye 8 maçta sadece 6 set kaybeden bir takım olarak geldi. Ligin 4.haftasında lider Vakıfbank´a 3-2 mağlup olan ve sadece bu yenilgisi bulunan sarı lacivertliler, Eczacıbaşı, Nilüfer Belediyespor ve Halkbank maçlarında rakiplerine birer set verdi. Çanakkale Belediyespor 8 galibiyeti bulunan güçlü Fenerbahçe karşısında set alabilen dördüncü takım olurken; Dünya ve Avrupa Şampiyonundan en fazla sayı alabilen takım oldu. Uzatmalara gitmeden geçen karşılaşmada rakibinden toplamda 87 sayı almayı başaran ve bir seti de kazanan Çanakkale Belediyesi, 77 sayı alabilen Nilüfer Belediyesi ile 81 sayı alabilen Halkbank´ı da sayı üretme başarısında geride bıraktı. Fenerbahçe karşısında 3-2 mağlup olduğu Vakıfbank hariç en fazla sayı alan takım ise uzatmalı setler oynanan maçta 87 sayı üreten Eczacıbaşı oldu. Bir diğer değerlendirmeye göre ise, Fenerbahçe´nin 3-1 kazandığı ve set verdiği maçlarda as oyuncularını kenarda tuttuğu ve yedek oyunculardan kurulu kadro ile bu maçları oynadığı, Çanakkale Belediyespor maçında ise ilk setin dışında en güçlü kadro ile mücadele ettiği belirtildi.

Güneşhan ?Performanstan memnunuz?

Çanakkale Belediyespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, takımın Fenerbahçe maçında sergilediği üst düzey mücadeleden memnun olduklarını söyledi. Vakıfbank ile birlikte ligde en güçlü ikinci takım olan Fenerbahçe´nin skorer oyunculardan kurulu çok kaliteli bir takım olduğunu ve bu kalitede takımlardan set almanın bile otoriteler tarafından ?çok zor? olarak değerlendirildiğini belirten Güneşhan ?Fenerbahçe karşısında sezonun en iyi mücadelesini sergiledik. Maçın her anı çekişme içerisinde ve üst düzey kalitede geçti. Oyuncularımız tüm güçleri ile oyuna kendilerini vererek oynadılar. Karşılarında Dünya´nın en güçlü takım oyuncuları vardı. Buna rağmen üst düzeyde performans ve başarı ile oynayarak rakiplerini maçın her anında zorladılar. Bu oyun kalitesi ile çıkacağı maçlarda rakip kim olursa olsun kazanmaya yakın takım olacaklarına inanıyorum. Oyuncularımızı ve teknik yönetimi Fenerbahçe maçında gösterdikleri başarılı oyundan dolayı kutluyorum? dedi.