Sultanlar Doludizgin

Sultanlar Doludizgin

2016 Balkan Şampiyonu Çanakkale Belediyespor ligde geride kalan 5 haftada elde ettiği 4 galibiyete karşın aldığı 1 mağlubiyet ile lig tarihinin en başarılı başlangıcına imzasını attı

Vestel Venüs Sultanlar Ligine iyi bir başlangıç yapan Çanakkale Belediyespor, 5.haftanın geride kaldığı maratonda 4 galibiyet alırken sadece Dünya şampiyonu Eczacıbaşı Vitra´ya mağlup oldu. Ligin en başarılı takımları arasında gösterilen Boğazın Sultanları 5 maçta 13 set alırken rakiplerine sadece 5 set vererek 1.lig tarihindeki en başarılı başlangıca imzasını attı.

 

Lige Nilüfer Belediyesi karşısında aldığı 3-1´lik galibiyeti ile başlayan ardından deplasmanda Sarıyer Belediyesi´ni 3-0, ardından da 3.haftada kendi evinde Beşiktaş´ı 3-0´lık sonuç ile geçti. Boğazın Sultanları 4.haftada deplasmanda 2016 Dünya Şampiyonu Eczacıbaşı ile karşı karşıya gelirken ilk seti kazanarak başladığı maçta 5 sayı farkla üstünlüğünü koruyamadığı ikinci seti ve sonraki iki seti rakibine vererek mağlup olmasına karşı sergilediği güzel oyun ve iyi mücadele ile takdir topladı.

Çanakkale Belediyespor son olarak ligin 5.haftasında geçtiğimiz Pazar günü ligin kalıcı ekipleri arasında olmak isteyen ve kadrosuna iyi yatırım yapan Trabzon İdman Ocağı ile karşı karşıya geldiği hedef maçını her türlü olumsuzluğa ve hakemin kırılma anlarındaki kötü yönetimine karşı 3-1 kazanmayı başararak ligdeki 4´üncü galibiyetini aldı ve haftayı Vakıfbank ve Fenerbahçe´nin ardından 3.sırada kapattı. Boğazın Sultanları, geçtiğimiz sezon play off müsabakalarında da tarih yazarak ligi 6.sırada tamamlamış ve Avrupa Vizesini almıştı. 2016-2017 sezonuna yeni bir kadro oluşturarak hazırlanan Çanakkale Belediyespor araladığı Avrupa kupası elemelerinde (CEV Callenge) rakiplerini geride bırakarak Balkan Şampiyonu olmuş ve lig öncesi moral depolamıştı.

Vestel Venüs Liginin başarılı takımı Çanakkale Belediyespor elde ettiği bu başarılar ile Türk Voleybol otoritelerinin de takdir, övgü ve beğenisini kazandı. Bu sezon ligin en karakterli takımı olma özelliğini de sürdüren Boğazın sultanları, tecrübeli ve başarılı çalıştırıcıları Baş Antrenör Üzeyir Özdurak ve staf ekibi nezaretinde gelecek haftalar için umut vermeye devam etti. Çanakkale Belediyespor ligin 6.haftasında Türkiye, Avrupa ve Dünya voleybolunun söz sahibi bu yılın Dünya 3´üncüsü takımı Fenerbahçe ile İstanbul Metroenerji salonunda karşı karşıya gelecek.