Sultanlar Bileğinin Hakkı İle Kazandı

Sultanlar Bileğinin Hakkı İle Kazandı

Çanakkale Belediyespor´un Nilüfer galibiyeti Çanakkale´de büyük sevinç yarattı

Vestel Venüs Sultanlar Ligine güçlü rakibi Nilüfer Belediyespor´u 3-1 mağlup ederek iyi bir başlangıç yapan Çanakkale Belediyespor´da moraller yerinde. İlk seti rakibine vermesine karşın çabuk geri dönen ve üst üste 3 set kazanarak maçtan 3 puan ile kayıpsız ayrılan Boğazın Sultanları bugün, hafta sonunda İstanbul´da karşı karşıya geleceği Sarıyer Belediyespor maçı hazırlıklarına başlayacak.

 

Çanakkale Belediyespor´un önemli rakiplerinden Nilüfer Belediye karşısında elde ettiği galibiyetin oldukça sevindirici olduğunu belirten Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, galibiyetin asla bir tesadüf olmadığını söyledi. Takım halinde bu maça çok iyi hazırlanıldığını ve maça galibiyet parolası ile çıktıklarını vurgulayan Güneşhan ?İlk sette beklemediğimiz bir oyun ile geriye düştük ancak asla bu setin sonraki setlere yansımayacağını biliyorduk. Maçtan ve oyun disiplininden kopmadık ve ikinci sette toparlanarak üstünlüğü ele geçirdik. Oyuncularımız iyi bir mücadele sergiledi ve maçı iyi okuyup taktikleri ile ağırlığını koyan hocamız alınan galibiyetin mimarı oldu. Tüm oyuncularımızı ve teknik ekibimizi gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Başarılarımız bundan sonra artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum? dedi. 

Avrupa yolunda ilk engel olan Balkan Kupasını elde ederek güç ve moral depolayan Çanakkale Belediyespor, lige de iyi bir başlangıç yaptı. Nilüfer Belediyespor maçını değerlendiren Baş Antrenör Üzeyir Özdurak, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını ancak ikinci setten itibaren üstünlüğü ele geçirerek maçı kazanmayı başardıklarını bunun da önemli bir başarı olduğunu söyledi. Nilüfer Belediyespor´un ligde önemli bir takım olduğunu ve kendileri için hedef maçlardan biri olduğuna dikkat çeken Özdurak ?Bu maç hem ligin ilk karşılaşması hem de kendi seyircimiz önündeki ilk resmi lig sınavımızdı. Tüm takımların ilk maçları oldukça zordur. Her açıdan bu maça takımımızı en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Felsefemiz her maçı bir final niteliğinde oynamak ve son anına kadar mücadele etmektir. Oyuncularımız bu zorlu maçta verilen görevleri en iyi şekilde getirdiler. Bazı hatalarımız olsa da rakibimizi iyi analiz ettik ve verdiğimiz ilk setin ardından skor üstünlüğünü diğer 3 sette lehimize çevirmeyi başardık. Oyuncularımızı sergiledikleri mücadele ve performanstan dolayı kutluyorum. Taraftarlarımıza ve Çanakkalelilere de bizlere gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu destek ve güvene layık olmaya çalışacağız? dedi.

 

Çanakkale Beleyespor Voleybol Şube Sorumlusu Aysun Kavcar da ligin ilk maçını kendi seyircileri önünde kazanmalarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Kavcar, sezona iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve gerek özel turnuvalarda gerekse Balkan Kupası maçlarında iyi performans sergileyerek lig öncesi gerek teknik gerekse mental olarak iyi bir duruma geldiklerini belirtti. Ligde bu sezon kendilerini geçen yıla oranla çok daha zorlu bir maraton beklediğini ve bu maratonda en önemli maçlarından birini de Nilüfer Belediyesi ile oynadıklarına dikkatleri çeken Aysun Kavcar ?Alınan galibiyet her açıdan büyük önem taşıyor. Hem hedefledikleri noktaya ulaşma hem de direnç ve moral kazanma açısından alınan galibiyet çok değerlidir? dedi. Bu sezon her maçın çok zor olduğunun altını çizen Kavcar, gösterilen başarıda teknik ekibin, oyuncuların ve yönetimin olduğu kadar kendilerini yalnız bırakmayan seyircilerin ve kent halkının da desteğinin büyük pay sahibi olduğunu kaydetti ve kendilerine güvenen ve destek olan herkese teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.