Sultanlar ateş çemberinde

Sultanlar ateş çemberinde

Vestel Venüs Sultanlar Liginde Çanakkale Belediyespor ligin son haftaları yaklaşırken küme düşme korkusunu iyiden iyiye hissetmeye başladı.

Vestel Venüs Sultanlar Liginde kümede kalma mücadelesi veren Çanakkale Belediyespor, şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olan Vakıfbank´ı kendi evinde ağırladı. Boğazın Sultanları, sarı siyahlılara 27-29, 25-15, 25-20 ve 25-14´lük setlerle mağlup oldu.

Karşılaşmanın ilk setini 29-27 kazanan Çanakkale Belediyespor 1-0 öne geçti. İkinci sette teknik molasını 12-5 önde geçtiği seti, 25-15 kazanan VakıfBank skoru eşitledi. Üçüncü sette Çanakkale Belediyespor teknik molaya 12-11 önde girse de Vakıfbank, seti 25-20 önde bitirip durumu 2-1´e getirdi. Dördüncü sette teknik molaya 12-4 önde giren VakıfBank seti 25-14, maçı da 3-1 kazandı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Vakıfbank Antrenörü  Giovanni Guidetti:? Çanakkale Belediyesi özellikle ilk sette çok iyi oynadı. Bu oyunlarını 2. ve 3. setlere de taşıdılar. Biz de karşılaşmada çok genç bir kadro ile mücadele ettik. Bu yüzden de çok hata yaptık. Ama takımımın gösterdiği performanstan mutluyum. Çanakkale gibi bir deplasmanda 3 puan almak bence her zaman çok önemlidir? dedi.

Naz Aydemir Akyol ise Çanakkale´nin her zaman çok zor bir deplasman olduğuna dikkat çekerek:? Biz bunun bilincindeydik. Maç içinde zaman zaman aksadık ama kenardan gelen oyuncular çok iyi bir iş çıkardı. Bu deplasmandan kayıpsız döndüğümüz için mutluyuz? ifadelerini kullandı.

Salon: Anafartalar

Hakemler: Yasin Okumuş xx, Ebru Ayata xx

Çanakkale Belediyespor: Ceren Önal, Maren Fromm, Elif Uzun, Şule Yetimoğlu, İpek Soroğlu, Seda Arısoy, Gözde İrgi Dal, Jelena Alajbeg, Ceren Çınar, Joyce Gomes Da Silva, Janset Cemre Erkul,

Vakıfbank: Kelsey Robinson, Ayşe Melis Gürkaynak, Ayça Aykaç, Lonneke Sloetjes, Naz Aydemir Akyol, Tuğba Şenoğlu, Zehra Güneş, Gizem Örge Güner, Cansu Özbay, Melis Durul, Gözde Kırdar, Milene Rasıc

Setler: 29-27, 15-25, 20-25, 14-25

Süre: 99 dakika (32, 21, 25, 21)