Şu Çılgın Gençler Çanakkale´de Tanıtıldı

Şu Çılgın Gençler Çanakkale´de Tanıtıldı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çanakkale Şubesi , ?Şu Çılgın Gençler´ adlı kitabı kent merkezinde tanıttı. 10 yaşına giren TGB´nin 10´uncu yaşında, bu kitabı Türk Milletine armağan ettiklerini ifade ettiler.

Türkiye Gençlik Birliği Çanakkale Şubesi  Basın Sorumlusu Işık Neslişah Korkut kitap hakkında bilgiler verirken kitabın önsözünü usta gazeteci  Yılmaz Özdil´in kaleme aldığını ifade etti.

Basın Sorumlusu Korkut yaptığı açıklamada;  ?´ ?Şu Çılgın Gençler kitabı 21. Yüzyılda  Türk gençliğinin diriliş öyküsünü anlatıyor. Bu tarihi milletimizle birlikte yazdık. Kitap aynı zamanda Atatürk devrimini diriltecek olanların, yurdumuzu tekrar bağımsız kılacak, milletimizin birliğini yaratacak olanların öyküsüdür. TGB´nin 10 yıllık başarılı tarihi, cumhuriyet devriminin taşıyıcısı olan kuşağın geleceği yaratma arzusunu ortaya koyan, bugünü değiştiren, yarını kucaklayacak eylemlerle doludur. Bu kitaptaki her bir eylemi hazırlayan ve gerçekleştiren bizler, kendi tarihini yazan ilk gençlik örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz. Her bir eylemin yazarı, eylemin hazırlanmasına önderlik eden, örgütümüze emeği geçmiş kadrolarımız, bugün gençlik mücadelesinin kadroları ve büyük başarılara imza atan Atatürk gençliğidir.

ÖNSÖZÜNÜ YILMAZ ÖZDİL YAZDI

Şu Çılgın Gençler, TGB´nin kuruluş sürecinden Cumhuriyet mitinglerine, Mehmetçik yürüyüşlerinden TEKEL direnişine, Diyarbakır köy okulu çalışmalarından referandumda hayır cephesinin inşasına, 29 Ekimlerden Geziye, yaz kamplarından uluslararası ilişkilere kadar TGB´ye dair her şeyi içeriyor ve yakın tarihimizin özetini sunuyor.´´ İfadelerinde bulundu