Söz Sizde

Söz Sizde

Çanakkale Belediyesinin ?Söz Sizde? sloganıyla başlattığı Kentli Buluşmaları ve Katılımcı Bütçe Toplantısı, 3 etaba ayrılan Barbaros Mahallesinin 1. etabında başladı.

Barbaros Mahalle Meclisinde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve çalışanlarının yanı sıra, CHP Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Barbaros Mahalle Muhtarı Şaban Şahin, Barbaros Mahalle Meclisi Başkanı Emine Turan ve yönetim kurulu ile Barbaros Mahallesi sakinleri katıldı. Çanakkale Belediyesinin proje ve faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmenin yanı sıra, 2017 bütçesi hazırlık çalışmalarında referans olacak mahalle önceliklerinin belirleneceği katılımcı bütçe çalışması da gerçekleştirildi. Kentli Buluşmalarının ilkinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yerel seçimlerin ardından geçen iki yıllık süreçte çalışmalara ilişkin ara bilgilendirme yapacağını, ayrıca katılımcı bütçe çalışması da gerçekleştirileceğini belirterek, ?Mahalle sakinleri hangi konulara öncelik vermemiz gerektiğini oylayacaklar. Sandık sonuçları, 2017 bütçesinde öncelikle hangi yatırımların yapılması gerektiği konusunda bize ışık tutacak. Bütçeyi hazırladığımızda da yine sizlerle toplanarak, bilgilendirmelerde bulunacağız? diye konuştu.

Daha sonra sunumuna başlayan Başkan Gökhan, teknik çalışmalardan sosyal projelere Çanakkale Belediyesinin tüm hizmet ve faaliyetlerini katılımcılarla paylaşırken, aynı zamanda Barbaros Mahallesini kapsayan yatırım ve çalışmalar hakkında da sakinlere bilgiler verdi. Başkan Gökhan´ın sunumunun ardından Mahalle sakinleri söz alarak, soru, talep ve önerilerini dile getirdi. Başkan Gökhan ve Birim Müdürleri kentlilerin sorularını yanıtlarken, istek ve öneriler de not alındı. Oldukça verimli geçen toplantının son kısmında ise Katılımcı Bütçe çalışması gerçekleştirildi. 2017 bütçesinin hazırlığında önemli bir veri olacak bu çalışma kapsamında sakinler, Mahallelerinde yatırım adına öncelik verilmesini istedikleri Kentsel Altyapı, Park, Bahçe, Ağaçlandırma Alanları, Oyun ve Spor Alanları, Kentsel Üst Yapılar, Çevre, Temizlik ve Katı Atık, Toplu Taşıma, Sosyal Hizmet ve Yardımlar, Kültür ve Sanat başlıklarında açılan 7 adet sandıkta, kendi önem sıralamalarına göre oy kullandı.

Mahalle sakinlerinin de oldukça memnun kaldığı, Başkan Gökhan ile birebir görüşme fırsatı bulduğu, kentin geleceğine ilişkin fikirlerini dile getirebildiği Kentli Buluşmaları Barbaros Mahallesinin 2 ve 3. etaplarının ardından diğer Mahallelerde de devam edecek. Barbaros Mahallesi 2. Etap Toplantısı 26 Nisan 2016 Salı günü saat 20.30´da Aktaş Kahvehanesinde (Barbaros Mahallesi Yeşilırmak Sokak No:1/A), Barbaros Mahallesi 3. Etap Toplantısı ise 27 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 20.30´da Beldemiz Kahvehanesinde (Beldemiz Çay Bahçesi) gerçekleşecek.