Soldan Oy Alabilecek Tek İsim Mehmet Özkurnaz

Soldan Oy Alabilecek Tek İsim Mehmet Özkurnaz

Siyaset Otoriteler Mehmet Özkurnaz´ın Ak Partiden seçilebilecek sıraya konulması durumunda kendi potansiyel oylarının dışında CHP´nin muhalif oylarını da alarak partisini 1.sıraya taşıyabilecek isim olduğu görüşünde birleşiyor

Siyasetin önemli aktörleri 22 aday adayı arasında daha önce CHP´de siyaset yapan ve Milletvekili Adayı da olan ancak daha sonra Ak Parti saflarına katılan Mehmet Özkurnaz´ın 1 Kasım seçimlerinde seçilebilecek sırada aday gösterilmesi durumunda Ak Partinin CHP´ye kaptırdığı 1.Parti olma unvanı ve ikinci milletvekilliğini yeniden geri alabileceği görüşünde birleşiyor.

Ak Partide gözler listenin ikinci sırasında

Ak Parti´de herkes 18 Eylülde açıklanacak listeyi bekliyor. 20 aday adayının çıktığı Çanakkale Ak Partide Birinci sıraya kesin olarak Bülent Turan´ın geleceği ifade edilirken ikinci sıranın kim olacağı merakla bekleniyor. 7 Haziran seçimleri öncesi 32 aday adayı milletvekilliğine soyunmuş, bu sayı 1 Kasım seçimleri öncesi 22´ye düşmüştü.

 Özkurnaz ismi ön plana çıkıyor

 AK Parti´de teşkilatta ilçe başkanları ve Belediye Başkanlarının görüşleri alındı. Bu görüşlerde ikinci sıra için 4 isimin öne çıktığı öğrenildi. İkinci sıra için önerilen isimlerden biri ?Bu partide 22 aday adayı arkadaşımda bu görevi layıkıyla yapacağına inanıyorum. Bana bu görev verildiğinde sorumluluk almaya hazırım. Aday olsam da, olmasam da Ak Parti Bayrağını göndere çekmek için tüm gücümle çalışacağım? diyen Mehmet Özkurnaz oldu. Parti teşkilatlarında, organlarında ve parti tabanında 7 Haziran seçimlerinde Çanakkale merkezde önemli ölçüde oy kaybedildiğini ve bu kaybın da 1.parti olma unvanı ile birlikte ikinci Milletvekilliğinin de CHP´ye kaptırıldığı gerçeği konuşulurken, 1 Kasım seçimlerinde hem merkezden hem sol kanattan ve hem de il genelinde oy alabilecek, geniş kitlelerin destek ve oylarını alabilecek bir ismin listede etkin yerde olması gerektiği görüşünde birleşiyor.

?Hedef CHP oyları olmalı?

Ak Parti kulislerinde 1 Kasım seçimleri öncesi MHP değil, CHP oylarının hedeflenmesi gerektiği öne sürülüyor. 7 haziran seçimlerinde 134 bin 508 oy alarak tarihinde ilk kez Çanakkale´de 1.parti olan ve bunun ödülünü e ikinci milletvekilliğini kazanarak alan CHP´de tüzükte yer almasına rağmen önseçim yapılmaması parti içerisinde ciddi kırılmalara neden olduğu belirtiliyor.  YSK´dan aldığı izin ile listeleri belirleme yetkisini üzerine alan Genel Merkezin listelerde değişikliğe gitmeyeceği haberi Çanakkale´de sessiz yığınların tepkisini çekmiş, bu da onlarca ismin aday adayı olmaması ve partinin Erkek ve Öz´ün dışında listeyi tamamlayacak isim bulmakta zorlanması ile sonuçlanmıştı.

CHP´de muhalif oylar AK Partiye gider mi?

Bu soruya siyasi kulislerde farklı yorumlar ve değerlendirmeler yapılıyor. 1 Kasım seçimlerinde bu sorunun en önemli cevap ve göstergesinin, Ak Partide 1 ya da 2. Sırada seçilebilecek konumda yer alacak ismin olacağı belirtilirken, yıllarca CHP´de siyaset yapan, bir dönem Milletvekili adayı da olan ancak siyasi yaşamına Ak Partide devam eden Tarım Kooperatifleri Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz´ın,  seçilebilecek konumda olması durumunda Çanakkale´de seçim sonuçlarının seyrini değiştireceği ve CHP´de muhalif oyları ile birlikte geniş kitlelerin de oyunu olarak Ak Partinin yeniden 1.parti olmasını sağlayabilecek tek ve en güçlü isim olarak ön plana çıkmış olacağı belirtiliyor.

18 bin oy farkını kim kapatabilir?

7 Haziran seçimlerinde 2011 seçimlerinde aldığı 129 bin 147 oyu 5 bin 361 arttırarak 134 bin 508 oy alıp 1.parti olan CHP, 2011 seçimlerinde 135 bin 968 oydan 19 bin 602 oy kaybedip ikinci sıraya düşerek 1 milletvekilini kaybeden Ak Partinin yeniden 1.parti olabilmesi için kendi oylarını arttırmanın yetmeyeceği, mutlaka CHP´den de oy alması gerekiyor. Çanakkale merkezden aday göstermeyen Ak Parti´nin 1 Kasım seçimlerinde ciddi sayıda oy kaybettiği merkezden bir ismi seçilebilecek konumda listede yer vermesi ve bu ismin hem parti oylarını, hem geniş kitle oylarını ve hem de CHP´deki kırılmadan ortaya çıkan muhalif oylarını alabilecek nitelik ve kapasiteye sahip olması gerektiği görüşü ağırlık kazanıyor. Bu gerçekler ışığında değerlendirme yapan siyasi kaynaklar Mehmet Özkurnaz isminin bu profile en uygun olduğu ve CHP´nin de bu operasyondan ciddi anlamda endişe duyduğu kaydediliyor.