?Şimdi Bir Numaralı Feto Düşmanı Oldu!?

?Şimdi Bir Numaralı Feto Düşmanı Oldu!?

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz askeri darbe girişiminin Çanakkale´ye etkileri hakkında da açıklamalarda bulundu.

ÇTSO Başkanı Bülend Engin´in ticaret odası meclis toplantısında ?Beni Tehdit Ettiler? açıklaması hatırlatılması üzerine Ülgür Gökhan, Engin için ?ÇTSO´ya Başkan seçilmesini sağlayan kişilerle kavga ediyor. Bir numaralı FETO düşmanı oldu? dedi. Aynalı Pazar Gazetesi´nde bu hafta sonu yayınlanan ?Çanakkaleliye ?Hemşeri? Kazığı? başlıklı haberinde Bülend Engin´in Çanakkaleli Recai Başaran´ın GMKA Genel Sekreteri olmasını engellemesi ile ilgili sorulan soruya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şöyle yanıt verdi; ? Gazetede yazılan haberdeki gibi yaşanan bir olay olmuştur. Liyakat konusunda Recai Başaran arkadaşımızla ilgili söylenenlere karşı çıktım. Balıkesirli Çanakkaleli ayrımı yapmam söz konusu değildir. Ama söz konusu kişinin Recai Başaran´ın liyakatini ölçme niteliğini taşımadığını düşünüyorum. Recai Bey bu kentin yetiştirmiş olduğu iyi bir bürokrattır, iyi eğitim almıştır; ki kendisi İngilizce ve Fransızcayı çok iyi konuşabilmektedir. Ayrıca başka yönleri bakımından da çok değerli birisidir. GMKA dönem başkanı da biliyorsunuz Sayın Valimiz Hamza Erkal´dir, Recai beyi de Valimiz önermiştir. Sayın Valimiz önerdiğinde bende olumlu görüş bildirdim. Yıllarca GMKA´da uzman olarak çalıştı, Valilerimizin hepsi de kendisi ile çalışmaktan çok mutlular. Ama ÇTSO´da iken birlikte çalışamamış başkanın orayı referans tutarak karşı çıkmasını hoş karşılamıyorum. Bir Vali´nin önerdiği, uygun bulduğu benimde çalışmalarını takdir ettiğim bir arkadaşımızın orada Genel Sekreter olması hepimizin beklentisiydi. Ama ne yapalım ki ÇTSO Başkanının böyle bir huyu var? dedi.

 

?HİÇ KONUŞMASA DAHA İYİ EDER?

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin´in ÇTSO toplantısında yaptığı konuşmada ?Beni Tehdit Ettiler? açıklaması hatırlatılan Gökhan; ? Kendisinin açıklamalarını takip ettim. Onun ifadelerinin tam tersinin olduğunu ben biliyorum. ÇTSO´na başkan olmasına vesile olanlar şu anda kötü olmuş kişilerdir. Onlar onun için koşturdular ve onu başkan yaptılar. Şimdi karşı karşıya geldiler, bence hiç konuşmasa daha iyi eder. Herkes yoluna gitsin. FETO´cu denen bir işadamı şu an cezaevinde, bir başka arkadaş ile kendileri arasında dava sürüyor. Onun yanında başka arkadaşlar da vardı, onlardan güç alarak başkan oldu. Bunu unutmadık, üzerinden zaman geçti unuttuğumuz sanılmasın. Varsa internette Çanakkale´de düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarını bir oturup izlesinler, kim ne demiş, kimler çıkmış sahneye hepsi orada var? diye konuştu.

?ÇOK GÜZEL POLEMİK ÜRETİR?

Gazeteciler tarafından ÇTSO Başkanı Bülend Engin´in seçildiği günden bu yana Çanakkale´ye kazandırdıkları ile ilgili sorulan soru üzerine ise Gökhan ; ? Çok güzel polemik üretmiştir, üretir. Çok da konuşmak istemiyorum kendisi hakkında polemik konusu oluyor. Üniversite dediler, hayaldi araziyi işadamlarına verdik şimdi. OSB Yönetim binasına gidin bir bakın; ilk depremde yıkılacak binalardan bir tanesidir.  Ben Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün yerinde olsam gider o binayı incelerim. Her yeri çatlak içerisinde. Prefabriğin her yeri çatlamış. Her belge de imzaları var; yok öyle bir şey diyip duruyor. Şahit gösteriyoruz ama hala yapmıyorlar. Devamlı bir kavga ortamında. Önümüzdeki sene oda seçimleri var; oda seçimlerinde gereği yapılacaktır. Çünkü tamamen duygusal, tamamen kendi düşüncesinin dışındaki kişileri dışlayan birisiyle bu işler olmaz. Mesela geçmişte hem TSO´da çalışan Recai Başaran ile hem de OSB´de çalışan Abdurrahim Temiz ile kavga etti. Abdurrahim Temiz ile senelerce birlikte çalıştık, dürüst çalışkan bir arkadaştır. Abdurrahim Temiz´in nasıl çalıştığını nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Keza Recai Başaran da öyledir. Böyle bir şey olabilir mi??

? O BİR İŞ ADAMI DEĞİL, O BİR GENEL MÜDÜR?

Başkan Gökhan ÇTSO Başkanı Bülend Engin´in neden böyle davrandığı ile ilgili olarak sorulan soruya Bülend Engin´in bir iş adamı olmamasından kaynaklandığı yönünde yanıt vererek; ? Tabiatıyla bir işadamı olmadığı için bu kavgayı yapabiliyor. O bir işadamı değil, o bir genel müdür. Siz onun patronlarını ÇTSO´nun herhangi bir etkinliğinde hiç gördünüz mü? O bir firmayı temsilen orada. O firmanın patronları bile gelmedi, buyursun gelsinler tanışalım ama yok öyle bir şey. Onun için her zaman söylüyorum; bende odanın bir üyesiyim, TSO´nda bundan sonra bir fiil tüccar ve sanayiciler başkan olmalıdır. Bunun iki dönemdir acısını çekiyoruz. Eğer öyle bir şey olsa; buradaki tüccarlar, sanayiciler daha çok iş yapabilme noktasında olacaklardır diye düşünüyorum. İşadamı olarak görüşlerimi ifade edeyim; TSO yöneticilerinin STK´lar ve yerel yöneticiler ile işbirliği içerisinde çalışmaları lazım. Bakın yaşadığımız şeyleri düşünürseniz bir yat limanı meselemiz vardı. O süreçte onun kavgasını yaptık. Kurvaziyer Limanı dediler onun kavgasını yaptık. Ortada bir şey yok. Bizi suçluyor ama Çanakkale Belediyesi Kurvaziyer Limanı mı yapabilir? Bizim ne yetkimiz var ne de imkânımız. Bunu yapacak yer Ulaştırma Bakanlığı´dır, gidin yaptırın. Mevcut İskeleye yapılsın dedik, gerekirse uzatılsın dedik. Teknik olarak benim dediğim yer de olmuyorsa olacak yeri bulalım dedik. Nitelim konuyla ilgili bir uzman geldi Çanakkale´de olmaz dedi. Karacaören altına yapılsın dedik, o alan hala duruyor; önerimiz neydi iskele geçişini oraya taşıyalım dedik. Giden valimiz Ahmet Çınar´da, Güngör Azim Tuna Valimizde, şimdiki valimizde aynı fikirde. Yat limanı da oraya yapılsın dedik, üstüne yat limanı tamir işletmeleri yapılsın, okul kurulsun dedik. Ama hiç birine cevap veremediler, olmazları bizim üstümüze yıktılar ama olurlarını da yapmadılar. Projelerine karşı çıkan da yok ama bakanlık zaten müsaade etmiyor. Karacaören müsait ona da kendileri yanaşmadılar? dedi.

?ŞİMDİ BİR NUMARALI FETO DÜŞMANI OLMUŞ!?

 

 ?Düşüncelerimi her zaman insanların yüzüne söyledim, dedikodu yapmam? diyen Ülgür Gökhan, anlattığı şeyleri Bülend Engin´e defalarca yüzüne karşı söylediğini belirterek; ? Direk söyledim kendisine; bu işler böyle böyledir diyerek. O arkadaşın da gösterdiği tavırlar bu. TSO´da kendisini oraya getirenlere kavga ediyor. Şimdi bir numaralı FETO düşmanı oldu. O konuyu da sonra tartışırız. Türkçe Olimpiyatları videosunu izler hep birlikte tartışırız. Dün ÇAGİAD´a üye olmak için kuyruğa girenleri unutmadık. Çıkar, insanların aklını başından alır. Çıkar olmadan da düşünürseniz son derece sağlıklı sonuçlar alırsınız. Ülkenin birliğine, bütünlüğüne kast eden bu insanların nasıl yıllarca organize olduklarını ibret ve hayretle izliyoruz? şeklinde konuştu.