Sezonun En Kritik Maçı Yarın

Sezonun En Kritik Maçı Yarın

Boğazın Sultanları Sarıyer yenilgisini unutarak çok önemli Halkbank karşılaşmasına hazırlanıyor

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.Ligindeki temsilcimiz Çanakkale Belediyespor, Sarıyer deplasmanında aldığı yenilgiyi unutarak, hedefi doğrultusunda sezonun en önemli maçlarından biri olan Halkbank ile yarın Çanakkale´de oynayacağı maça odaklandı.

Sarıyer Belediyespor karşısında tutuk bir oyun sergileyen ve 3-0 mağlup olarak ivme kaybeden Boğazın Sultanları, yeniden play-off hedefine dönmek ve Sarıyer yenilgisini telafi etmek istiyor. Gruptaki hedef maçlarından ilkinde Trabzon İdman Ocağını mağlup eden ancak daha sonra kendi evinde Nülüfer Belediyespor karşısında kaybeden Çanakkale Belediyespor üçüncü hedef maçında deplasmanda Sarıyer Belediyespor´a mağlup oldu.

Çanakkale Belediyespor şimdi de ligde 4´üncü hedef maçında yarın kendi evinde Halkbank ile karşılaşacak. Çanakkale Belediyespor´da Halkbank maçına "sezonun en kritik karşılaşması" olarak bakılıyor. Play-off yolunda en önemli maçlarından birine yarın çıkacak olan Boğazın Sultanları, dün iki antrenman yaparak bu zorlu maçın ilk hazırlıklarını yaptı. Çanakkale Belediyespor bugün de sabah ve akşam iki antrenman yaparak kampa girecek ve Halkbank maçının başlama saatini bekleyecek.

Halkbank moral kazandı

Çanakkale Belediyespor gibi sezona play-off grubunu zorlamak ve tehlike hattından uzak kalma hedefi ile başlayan Ankara temsilcisi Halkbank önceki gün İstanbul deplasmanında Eczacıbaşı takımını mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı ve moral kazandı. Çanakkale Belediyespor´unj yarınki rakibi Halkbank lige kendi evinde Sarıyer Belediyespor´a 3-1 mağlup olarak başladıktan sonra ikinci maçında bir diğer Ankara temsilcisi İlbank´ı 3-1 mağluo ederek ilk galibiyetini aldı. Üçüncü maçında Vakıfbank´a 3-0 mağlup olan Halkbank, daha sonra Trabzon İdman Ocağı´nı deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başardı ve ligdeki ikinci galibiyetini aldı. Ankara temsilcisi Bursa Nilüfer Beleidyespor´a 3-1 mağlup olduktan sonra son maçında güçlü rakibi Eczacıbaşı´nı İstanbul´da 1-0 geriye düştükten sonra 3-1 mağlup etmeyi başararak 3.galibiyetini aldı.

Çanakkale Belediyespor mutlaka kazanmalı

Sarıyer yenilgisi ile ivme kaybeden Çanakkale Belediyespor ise bu mağlubiyeti unutup yarın kendi evinde karşılaşacağı rakibi Halkbank´a odaklandı. Play-off iddiasını sürdürebilmek için bu maçı mutlaka kazanmak zorunda olan Çanakkale Belediyespor dün iki antrenman yaptı. Baş Antrenör Üzeyir Durak oyuncularını Sarıyer yenilgisinin moralsizliğinden uzaklaştırarak bir final niteliği taşıyan Halkbank maçına en gerek mental gerekse fizik olarak en iyi şekilde hazırlanmaya yönlendirdi. Özdurak Sarıyer maçındaki özellikle servis, pas ve manşet hatalarını Halkbank maçında tekrarlamaları için özel çalışmalar yaptırdı. Boğazın Sultanları yarın da iki antrenman yaparak kendi tesislerinde kampa girecek ve yarınki maçın başlama saatini bekleyecek.

Taraftarlara çok iş düşüyor

Yarınki kritik maç için Çanakkalelilerin de takımlarına sahip çıkmaları gerekiyor. Özellikle kritik maçlarda sağlanacak tribün desteği, takımın maçı kazanmasında en önemli etkenlerden biri olarak görülüyor. Çanakkale´yi dünyanın en zor bayanlar voleybol liginde temsil eden Çanakkale Belediyespor yarınki karşılaşmada taraftar desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacak. Kulüp yetkilileri gibi oyuncular da Çanakkalelileri, kendi takımlarına sahip öıkmaya ve yarınki maçı kazanmak için üzerlerine düşen görevi yani salona gelerek tezahüratları ile destek vererek yerine getirmeye davet ediyor.