Sertifikalar Sahiplerini Buldu

Sertifikalar Sahiplerini Buldu

Çanakkale Ticaret Borsası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitiminde başarılı olan 25 kursiyer Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


 Çanakkale Ticaret Borsası, KOSGEB ve İŞKUR´un ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi 12. Etabında başarılı olan 25 kursiyere Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya ÜZEN, Başkan Yardımcısı Salamon Halyo, Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Yıldırım, KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf Harbi, İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan, Eğitimci Ebru Fidan, Genel Sekreter Sevcan Elver, Kobi Uzmanı Sedat Akay ve girişimciler katıldı. 

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya ÜZEN, yaptığı açılış konuşmasında; ?Bizler Çanakkale Ticaret Borsası olarak girişimciliği çok önemsiyoruz. Girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi ve girişimciliğin yaygınlaştırılması için yeni stratejilerin ve politikaların belirlenmesi ve bu kapsamda girişimcilerin desteklenmesi gerektiği inancındayız. Bugün 12. Etabını tamamladığımız bu program ile Çanakkale Ticaret Borsası olarak girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere "hibe destek" ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindik. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan girişimcilerimizi tek tek tebrik ediyorum. ? dedi.

 ?KOSGEB desteğiyle itici güç olmaktayız?

Borsa Başkan Yardımcısı Salamon Halyo ise yaptığı konuşmada; ?Çanakkale Ticaret Borsası olarak Girişimcilerimizden gelen yoğun başvurular sonucu eğitimlerimize devam ederek bugün 12. Etabı başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Borsamız olarak girişimcilerimizin önlerini açmak ve KOSGEB Girişimcilik desteklerinden faydalanmalarını sağlamak için bu projeyi sürekli olarak devam ettiriyoruz ve finansman sorununu çözerek girişimcilerimize KOSGEB desteğiyle itici güç olmaktayız.?dedi. Başkan yardımcısı Salamon Halyo başarılı olmak ve ayakta kalmak için firmaların dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili girişimcilere uyarılarda bulundu. 

 

?Önemli olan olmayanı keşfetmek?

İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan törende gerçekleştirdiği konuşmada; ?Araştırmalara göre gelişmekte olan ülkelerde en büyük ekonomist potansiyeli girişimciler oluşturuyor. Ancak küreselleşen dünyada girişimcilerin oldukça dikkatli adımlar atması gerekiyor. Unutmamak gerekir ki bugün dünyanın en gözde iş adamları da bir dönem küçük girişimcilerdi. Üretmek başarı değil yeni ekonomik sistemde düşünen hayal kuran Ar-Ge yapan, icat çıkartıp rakiplerini kıskandıran girişimciler

 

 

 

 

ayakta kalabilecek. Örneğin mısırı hepimiz çok severiz bir girişimcimiz mısırı bardakta sunarak yenilikçi bir fikir yarattı. Farkındalık oluşturdu.  Unutmayın artık herkesin ürettiğini üretmek başarı olarak kabul edilmiyor. Önemli olan olmayanı keşfetmek kendi pâyesini yaratmak?dedi.

 

?Girişimcilik kültürünün kazandırılması ve geliştirilmesi?

KOSGEB Müdürü Yusuf Harbi ise KOSGEB´in KOBİ´lere yönelik destekleme politikalarında önemli değişiklikler yapıldığını belirterek, Planlama yapmanın önemine değindi.  Girişimcilere İş planlarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veren Yusuf Harbi girişimcilere çok özel avantajlar ve teşvikler sağlayan kurumun hedefleri doğrultusunda etkin çalışmalar yapma gayretini sürdüreceklerini belirtti. Özellikle KOSGEB´in ?yeni girişimci desteği´, ?Ar-Ge ve İnovasyon destekleri´ ve diğer önemli destekleri ile bilgilendirmelerde bulundu.

 

Hayallerinin Peşinden koşsunlar!

Girişimcilere 70 saatlik eğitimi veren Eğitimci Ebru Fidan konuşmasında ?Birbirinden yetenekli 25 girişimcimiz ile Borsamızda 10 gün boyunca bir aradaydık. Hepsi birbirinden yetenekli olan girişimcilerimizin çok güzel proje fikirleri var. Ben kendilerinden sadece şunu istiyorum. Ne tür zorlukla karşılaşırlarsa karşılaşsınlar yılmadan hayallerinin peşinden koşsunlar.. Başarı vazgeçmedikleri zaman sağlanacaktır. Hepsini tebrik ediyorum? dedi.

 

Kursiyerlere sertifikaları verildi

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya ÜZEN son olarak ?Girişimcilik eğitimimizde işbirliğinden dolayı Sn. Yusuf Harbi nezdinde KOSGEB Çanakkale Müdürlüğüne ve Sn. Ali Çalışkan nezdinde İŞKUR Çanakkale Müdürlüğüne, ayrıca Girişimcilik eğitimleri ile ilgili girişimcilerimizi cesaretlendiren hocamız Ebru Fidan´a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Eğitim Programımızı tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan Girişimcilerimizi de bir kez daha gönülden kutluyor ve bu seçkin topluluk ile birlikte girişimcilerimizin işyeri açılışlarını da gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz? dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.