Senfoni Orkestrası Müjdesi

Senfoni Orkestrası Müjdesi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ilk kez Çanakkale´ye getiriliyor, konser 13 Kasım´da İÇDAŞ Kongre Merkezinde

Yürüttüğü proje ve kurduğu platformlarla Türkiye´de kültür-sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, 2007 yılından bu yana üstlendiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında, 6 yıldır sürdürdüğü ?Kampüste Senfonik Akşamlar´ (KSA) projesini taşıdığı farklı şehirlere Çanakkale ekleniyor.

CSO´yu bugüne kadar gitmediği illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmenin hedeflendiği turne kapsamında Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne´nin ardından bu yılki dördüncü durak Çanakkale olacak. Çanakkale´de gerçekleşecek ve keman sanatçısı Cihat Aşkın´ın sahne alacağı konser 13 Kasım tarihinde müzikseverler ile buluşacak. 

Çoksesli evrensel müziğin Türkiye´de yaygınlaştırılması için çeşitli projeler üreterek klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, ana sponsoru olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte yürüttüğü ?Kampüste Senfonik Akşamlar´ turnesinin altıncısını Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir´e taşıyor.

Turnenin dördüncü durağı Çanakkale

9 Kasım Pazartesi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile başlayan ?Kampüste Senfonik Akşamlar´ turnesi, 10 Kasım Salı günü Kırklareli Üniversitesi ve 11 Kasım Çarşamba günü Edirne Bahçeşehir Koleji Salonu´nda devam etti.

CSO, 13 Kasım tarihinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi´nde gerçekleşecek konserin ardından, 14 Kasım Cumartesi günü Balıkesir Üniversitesi´nde vereceği konserle turneyi noktalayacak. CSO, Çanakkale´deki müzikseverlerle 18 Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kongre Merkezi´nde saat 19.30´da buluşacak.

Çanakkale´de Cihat Aşkın CSO ile aynı sahnede olacak

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi´nde ve Edirne Bahçeşehir Koleji Salonu´nda da ünlü piyanist İdil Biret´e eşlik etti. CSO, 13 Kasım Çanakkale´de ve son durak Balıkesir´de ise başarılı keman sanatçısı Cihat Aşkın´la sahnede olacak. Ayrıca beş konserde de sahne alacak olan soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve tenor Aykut Çınar da konserlere renk katacak.