Semizoğlu Ekonomi Şurasına Katıldı

Semizoğlu Ekonomi Şurasına Katıldı

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, TOBB İkiz Kuleler ’de gerçekleştirilen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası toplantısına video konferans yöntemiyle katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğindeki Türkiye Ekonomi Şurası; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.

 

TOBB Türkiye Ekonomi Şura toplantısı hakkında bilgi veren Başkan Selçuk Semizoğlu; “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığından gerçekleştirilen Ekonomi Şurası Toplantısında, kısa çalışma ödeneği, pandeminin etkilerinin sona erene kadar ödemelerin ötelenmesi, kira desteği sağlanması, kamu alacaklarının yapılandırılması, e-haciz işlemlerinin blokesinin borç miktarı kadar yapılması, 2021 ile birlikte başlayacak kredi ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi gibi konular gündeme getirildi. Toplantıda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aramızda olması hem yavaş işleyen bürokrasi çarklarının hızlanması hem de iş dünyası olarak sürdürdüğümüz mücadele de yalnız olmadığımızı görmek açısından çok kıymetli. İş dünyası olarak bu zor süreçte kadar birçok talebimiz çok kısa zamanda hayata geçti. Bu toplantı bundan sonra ki taleplerimizin en kısa sürede hayata geçeceğinin en büyük göstergesidir.” diyerek, iş dünyası olarak koronavirüsle mücadele kapsamında gerçekleştirilecek her türlü tedbire uyulması ve destek verilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.