ŞEHİR MEKANLARIYLA SAHNE OLDU

ŞEHİR MEKANLARIYLA SAHNE OLDU

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir Troya Kültür Yolu Festivali sonrası yaptığı değerlendirmede kentin ve halkın etkinliğe duyduğunu belirterek "Her günü her akşamı ve her anı anlamlıydı" dedi

16-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilen festival ile Çanakkale’de bugüne kadar düzenlenmiş en büyük ve çeşitli festival etkinliği gerçekleştirildi. Hemen hemen her türlü sanat branşının yanı sıra kültürel aktivitelerin ve spor etkinliklerinin de gerçekleştiği festivale Çanakkale halkı da yoğun ilgi gösterdi.

 

“HER AKŞAM 30 BİN ÇANAKKALİYİ BİR ARAYA GETİRMEK KOLAY BİR İŞ DEĞİL”

Yüksek Sadakat konseri ile tamamlanan Troya Kültür Yolu Festivali ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “16-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür yolu Festivali sona erdi. Festival sürecinde Çanakkale halkı gerçekten festivali çok sevdi, çok sahip çıktı. Bu tür kültür, sanat ve sportif etkinliklerin olması Çanakkale’de yaşayan herkes gibi bizleri de çok mutlu etti. Herkesimden insan bu etkinlikler bu etkinliklerde buluştu, festivalde kendinden bir parça buldu. İnsanlarımızın yüzüne baktığımızda sevinçlerini mutluluklarını okuyabildik.  Zaten bu festivallerin de amacı; insanları sanat ve kültür yoluyla birleştirmek, kaynaştırmak ve kentin tanıtımına, ekonomisine katkı sağlamaktır. Çanakkale halkı bu festivali çok sevdi. Her akşam Çanakkale’de 30 bin kişiyi bir araya getirmek, toplamak çok kolay bir iş değildir. İnsanlarımız kendi istekleri ile seve seve, havalar soğukta olsa gelip etkinlikleri başından sonuna kadar izlediler” dedi.

 

“İSTANBUL VE ANKARA’DAN SONRA ÇANAKKALE’DE DÜZENLENMESİ ANLAMLIDIR”

Kültür ve Turizm Bakanlığınca organize edilen festivalin Çanakkale’de düzenlenmesinin bir anlamı olduğuna dikkat çeken Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir “Burada şunu da ifade etmek istiyorum; Kültür Yolu Festivallerini organize eden Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığımıza gönülden teşekkür ederiz. İstanbul’da önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, sonrasında Başkent Kültür yolu Festivalinin iki büyükşehrimizin ardından Çanakkale’de düzenlenmesinin bir anlamı, bizce bir mesajı var. Çanakkaleliler olarak bir bu durumdan çok memnun ve mutluyuz. İstanbul ve Ankara’dan sonra böylesine büyük bir organizasyona Çanakkale olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı gururunu yaşadık. Çanakkale’nin de bir kültür ve sanat kenti olduğunu ispatlamış olduk. Çünkü Çanakkale de yaşayan insanlarımız; kültürü ve sanatı çok seven, kültür ve sanat söz konusu olduğunda hemen birleşen, kaynaşan, sahiplenen insanlardır” dedi.

 

“FESTİVALİN KENTİN TANITIMI VE EKONOMİSİNE CİDDİ KATKISI OLDU”

Festival gibi kültür sanat etkinliklerinin aynı zaman düzenlenen şehrin ekonomisine ve tanıtımına da büyük katkıları olduğuna dikkat çeken Kaşdemir, Çanakkale’de festivalin de bu açıdan başarılı olduğunu söyledi. Kaşdemir; “Özellikle Eylül ayında Çanakkale şehrinin otellerinin dolu olması, restaurantlarının dolu olması, insanların çarşıda pazarda alış veriş yapıyor olması festivalin amacının gerçekleşmiş olduğunu ortaya koymuştur. Kültür ve sanat etkinliklerinin insanları kaynaştırmasının yanı sıra kentin tanıtımı ve ekonomisine katkı sağlama amacı vardır. Bu da Çanakkale’de ziyadesiyle gerçekleşmiştir. Çarşıya, pazara çıktığımızda festivalin Çanakkale’ye iyi geldiğini, esnaflarımızın ticaretinin artmasından dolayı mutlu olduklarını tespit ettik” dedi.