Sarp Deresi, Botanik Parkı İçin Islah Ediliyor

Sarp Deresi, Botanik Parkı İçin Islah Ediliyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi´nin önemli projelerinden biri olan Botanik Parkı Projesi için çalışmalar başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü içerisinde bulunan Sarp Deresi, Botanik Parkı projesi için ıslah ediliyor. 

Terzioğlu Kampüsü içerisindeki Hasan Mevsuf Spor Salonu´nun yanındaki alanda bulunan Sarp Deresi´nin ıslahı yapımının ihalesi DSİ Çanakkale Şube Müdürlüğü´nce gerçekleştirildi. 315 bin TL´ye mal olacak ıslah çalışmaları kapsamında 315 metre uzunluğunda taş duvarlı tabanı beton alanı yapılacak. 

Islah çalışmalarının Mayıs ayı içerisinde bitirileceğini ifade eden ÇOMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu, kampüs içindeki vadiye yapılacak Botanik Parkı´nın üniversitemizin en prestijli projelerinden biri olduğunu söyledi. 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise göreve gelmeden önceki en önemli projelerinden biri olduğunu ifade ettiği, Terzioğlu Kampüsü´ne yapılacak Botanik Parkı´nın Çanakkale turizmi içinde bir kazanım olacağına inandığını belirterek ?Botanik Parkı olarak planladığımız bu projeyle eğitim ve araştırmaların yanında bitki tür ve çeşitliliğini öğrencilere ve halka da aktarma fırsatı bulacağız. Kampüslerin salt okuldan, binadan ibaret olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu projeyle ana yerleşkemiz çok daha estetik bir hale gelecek, güzelleşecek? şeklinde konuştu.