"Sanat Mı Sömürü Mü?"

Engelliler yararına tiyatro sahneleyip bilet satışı yapmaya hazırlanan şahsın sabıkalı bir dolandırıcı olduğu iddia ediliyor

Çanakkale´de engelli dernek yöneticileri, bazı kişi ya da kişilerin engelliler yararına organizasyonlar düzenleyip ticari kazanç elde etme telaşı içerisinde olduklarını, bunu yaparken de engelliler ve resmi kurum ve kuruluşlarla birlikte bazı sivil toplum kuruluşlarını da referans olarak gösterdiklerini ileri sürdü.

Toplumun hassasiyet gösterdiği engelliler üzerinden para kazanma hedefi güttükleri ileri sürülen bu kişi ya da kişilerin tiyatro düzenlemek üzere Çanakkale´de olduklarını iddia eden engelli dernek yöneticileri, salon tahsisi için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)´na başvurduklarını, tahsisin yapılmasının ardından söz konusu referanslar ile bilet satışına başlama hazırlıkları yaptıklarını öne sürdü.

Son yıllarda engelliler yararına olduğunu dayanak göstererek ticari kazanç elde eden kişi ya da kişilerin vergi mükellefi olduklarına da dikkat çeken engelli dernekleri ve platformu yöneticileri bu suistimallete izin verilmemesi gerektiğini hatırlatarak "buna artık bir dur denmeli. Engelliler üzerinden suistimal yapmalarına göz yumulmamalıdır" dedi. İlgili sivil toplum kuruluş yöneticileri söz konusu organizasyonları yapan bu kişiler arasında daha önce yargıya intikal eden ve sanık olarak yargılanıp hüküm giyen suistimalcilerin olduğunun da altını çiziyor.