Sağlıkta Şiddet Son Bulmuyor

Sağlıkta Şiddet Son Bulmuyor

Çanakkale´de görevi başında bıçaklı saldırıya uğrayan doktor yaralandı.

Çanakkale Devlet Hastanesi´nde görev yapan Dr. Yusuf İlker Çömez, görevi başında saldırıya uğradı. F.Y adlı şüpheli, Dr. Çömez´i önce darp etti, ardından bıçakla yaraladı. Başından bıçakla yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olan Çömez, meslektaşları tarafından hemen acil servise götürüldü. İlk müdahalesi burada yapılan Dr. Çömez, daha sonra tedbir maksatlı yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Doktorun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan, doktora saldıran şüpheli kısa sürede yakalandı. Sağlık kontrolü için ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi´ne götürülen F.Y, emniyete girişte gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Saldırıya kınama

Çanakkale Devlet Hastanesinde görevli doktorun bıçaklı saldırıya uğramasının ardından, sağlık camiası saldırıyı kınadı. Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği, saldırının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "2015 yılında yılın hekimi seçilerek üstün başarılara imza atmış sayın meslektaşımız Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, bu gün görevi başında hain saldırıya uğramasından büyük bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yaralanan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi. Çanakkale Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Hakan Çetin, "Bu gün sabah Çanakkale Devlet Hastanesinde tasvip etmediğimiz, elim bir olay yaşanmıştır. Yılın doktoru seçilen çok başarılı bir arkadaşımız Op.Dr.Yusuf İlker Çömez Üroloji uzmanı poliklinik´e gelen daha önceden de psikiyatri tedavi aldığı tespit edilen bir hasta tarafından nedensiz yere, ortada hiç bir neden yokken, bıçaklı saldırıya uğramıştır. Doktor arkadaşımız Allahtan ciddi bir hayati tehlikesi yoktur. Omzunda çıkık ile bir kesi yaralanması var. Sağlık durumu iyi. Bu konuda bizi rahatlatan olay bu. Tabi ki bu olay tüm sağlık camiasının moralini bozmuştur. Çünkü gece gündüz çalışan 365 gün hizmet veren bir kitleyiz. Biz insanlardan destek bekliyoruz. Biz hastalardan destek bekliyoruz. Her zaman sevgiyle, saygıyla yaklaştığımız hastalardan aynı karşılığı bekliyoruz. Sağlık çalışanları adına bu gün bizler için üzücü bir gündür" dedi.

Turan´dan geçmiş olsun telefonu

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Devlet Hastanesinde görevi başında saldırıya uğrayan doktor Yusuf İlker Çömez´i arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Sağlık personeline yapılan saldırıyı asla kabul edemeyeceklerini belirten Turan, "Vatandaşların sağlığı için gece gündüz çalışan sağlık personelimiz şiddeti asla hak etmiyor. Bu saldırı hiçbir koşulda normal karşılanmamalı ve herkes en sert şekilde karşı çıkmalıdır. Bu saldırıya maruz kalan doktorumuzun aynı zamanda yılın hekimi seçilmiş olması da trajik bir olaydır. Doktorumuza acil şifalar diliyorum" dedi.