Sağlıklı Beslenme İçin Yürüdüler

Sağlıklı Beslenme İçin Yürüdüler

2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı nedeniyle Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortak düzenlenen Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” etkinliği gerçekleştirildi.

Yeni Kordon Marina Restaurant önünde toplanan grup ellerinde pankartlarla yürüyüşe geçti, sağlıklı yaşamak için fiziksel aktivite yapmanın önemine dikkat çeken Halk Sağlığı Müdürlüğü Dabakoğlu Tesisleri’nde kahvaltı molası verdi.

“GÜNDE EN AZ 30 DAKİKANIZI EGZERSİZ YAPMAK İÇİN AYIRIN”

Kahvaltıda bir konuşma yapan Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr.Burhan Kütük, “

İnsanoğlunun doğumundan itibaren hayatının sonuna kadar sağlıklı yaşayabilmesi için özellikle 4 önemli kavramı öğrenip uygulaması gerekir. Bunlar temiz ve sağlıklı bir ortamda nefes alabilmek, yeterli ve dengeli beslenebilmek, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı edinmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaktır. Bakanlığımız da bu doğrultuda sağlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla birçok program geliştirmiştir. En önemli programlardan biri, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”dır. Bu Program çerçevesinde “2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmiştir. Yıl boyunca Müdürlüğümüz hareket faaliyetlerimizin her birinde farklı kurum ve kuruluşlarla yani toplumumuzun farklı kesimleriyle işbirliği yapılarak yürüyüş etkinlikleri düzenlemekteyiz. Amacımız toplum olarak sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite konusunda farkındalığın artırılmasına katkı sağlamaktır. Çünkü biliyoruz ki, bu sebeple birçok hastalığa maruz kalmak kaçınılmazdır. Bir an evvel toplum olarak harekete geçilmelidir. En azından her gün 30 dakikalık düzenli yürüyüşler bile çok değildir” dedi