Sabah Gazetesinin Haberine Belediyeden Yanıt

Sabah Gazetesinin Haberine Belediyeden Yanıt

Çanakkale Belediyesinden açıklama gecikmedi, Sabah Gazetesinde yayınlanan ?CHP´li Belediye´den Dozerli Ağaç Katliamı? başlık haber sonrasında Çanakkale Belediyesi Basın Bürosundan konuya açıklık getirmek amacıyla bir açıklama yayınlandı.

Çanakkale Belediyesince yayınlanan açıklamada; ?´11.05.2016 tarihli Sabah Gazetesinde yayınlanan ?CHP´li Belediye´den Dozerli Ağaç Katliamı? başlıklı yazı üzerine Belediyemizce konuya açıklık getirecek aşağıdaki açıklamanın yayınlanması ihtiyacı doğmuştur.´´ İfadelerine yer verildi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamada; ?´Çanakkale Belediyesi bünyesinde yasa gereği kurulan Muhtarlık Birimimizce muhtarların taleplerine ilişkin koordinasyon sağlanmaktadır. İlgili köy muhtarı tarafından belediyemize yapılan talep üzerine araç (dozer) tahsisi yapılmıştır. Bu destek sadece Çetmi Köyü Muhtarına özel değil, Merkez ve İlçe tüm Muhtarlıklarımıza talepleri halinde yapılmakta, talep konusu her ne ise muhtarlarımızın sevk ve idaresine verilmektedir. Dolayısıyla bundan sonra yapılan iş ve işlemler Muhtarlıklarımızın sorumluluğundadır.

Ancak Sabah Gazetesinde yayınlanan haberde verilen bilgiler gerçeği yansıtmadığı gibi, nereden edinildiğine de değinilmemiş ve kamuoyu bir kez daha yanıltılmıştır.

Gazetenin haberine göre Çanakkale Belediyesi sözde atık depolama alanı yapmak için ?Çetmi Köyü yakınlarındaki ormanlık alanı yok etmiştir? ifadesini hayretler içerisinde okuduk. Biz, çevreye karşı bu kadar duyarlılık gösterirken, ilgili gazete kamuoyunu yalan haber ve iftiralar ile yanlış yönlendirme noktasındaki misyonunu sürdürmektedir. Ayrıca yerel gazetelerde de çıkan AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ´ın bu sürdürülen kamuoyunu yanıltıcı ve Çanakkale Belediyesinin kentlinin gözündeki imajını zedelemeye yönelik açıklamaları devam etmektedir.

Olayın özü, Çanakkale Belediyesi tarafından görevlendirilerek Çetmi Köyü Muhtarlığına tahsis edilen dozer, Muhtarlığın emrine verilmiş ve Muhtarlıktan edinilen bilgiye göre yol açma çalışması yapmak üzere kullanılmıştır. Belediyemizin yapılan işle ve ağaç katliamına ilişkin iddialar ile hiç bir ilgisi bulunmamaktadır.´´denildi.