Rant Mı, Can Mı?

Rant Mı, Can Mı?

Kepez'de meydana gelen ölümlü trafik kazasının ardından ortaya çıkan gerçek kafalarda soru işaretine neden oldu

Yaz sezonunun başladığı ve şehre araç ve yolcu geliş gidiş trafiğinin yoğunlaştığı şu günlerde artan trafik kazaları da dikkatleri çekiyor. Özellikle Çanakkale-İzmir karayolunda son 2 ay içinde yaşanan ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları, çevre yollarında alınması gereken önlemlerin yetersizliğini de gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz hafta Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde Dardanel fabrikalarının hemen az ilerisindeki kavşakta meydana gelen ve 1 vatandaşın ölümüne neden olan kazanın ardından tüm dikkatler, şehrin giriş ve çıkışlarındaki ana yollardaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğine çevrildi.

 

Hız sınırı tabelaları yetersiz!...

Söz konusu ölümlü trafik kazasının ardından kaza yapan aracın sürücüsünün verdiği ifadede yol üzerinde hiç hız sınırı tabelasını görmediğini beyan ettiği ve bunun üzerine adli makamların bölgeyi inceleme altına alındığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre kaza mahallinde tahkikat yapan adli makam yetkililerinin inceleme alanını genişlettiği ve yol boyunca hız sınırı tabelalarının olup olmadığını,  var ise nerede olduğunu görmek istediği bildirilirken ortaya çıkan gerçeklerin dikkatleri başka yöne çevirdiği kaydedildi.

 

Reklam tabelalarının arkasında kalmış

Ardı ardına meydana gelen kazaların ardından çevre ve ana yollar üzerindeki hız sınırı tabelalarının yetersiz olduğu gözlenirken, Çanakkale-İzmir karayolu Üniversite kavşağında etrafı reklam tabelaları ile çevrili arazide bulunan hız sınırı tabelasının reklam tabelalarından görülmediğinin ortaya çıktığı belirtildi. İddialara göre ölümlü trafik kazasının ardından bölgede inceleme başlatan adli makam yetkililerinin, ÇASİAD, Çanakkale Ticaret Borsası ve Ziraat Odası işbirliği ile gerçekleştirilen Expotroia ve 100.Yıl Tarım Fuarının organizasyonunu yapan şirketin anlaştığı reklam firmasının arazinin etrafını bilinçsizce ticari amaçlı reklam tabelaları ile çevirdiği ve bu işlem esnasında hız sınırı tabelasını dikkate almadığının ortaya çıkması üzerine ilgili reklam şirketi yöneticilerinin ifadesinin alınması konusunda talimat verdiği ileri sürüldü.