Ramada Kazdağları ? Thermal Dubai Fuarındaydı

Ramada Kazdağları ? Thermal Dubai Fuarındaydı

Mehmet Öngen, Körfez Ülkelerinin Kültürlü Ve Zengin Turistlerini Kuzey Ege´ye Çekmek İçin Dubai Arap Fuarında Yoğun Bir Çalışma Yürüttü.

Wyndham Grubu İle Müşteren Yapılan Organizasyonlar, Gelecek İçin Umut Verici Oldu. Av. Mehmet Öngen yaptığı açıklamada şunları söyledi: ? Sınırlarımızdaki savaş, Rusya ile aramızdaki sorunlar ve ülkemizdeki terör olayları nedeniyle Turizm sektöründe büyük sorunlar yaşıyoruz. Avrupalı, Amerikalı ve Rus seyahat acentaları Türkiye operasyonlarını iptal ettirdiler. 2016 ve 2017 yılları için sektörde ciddi bir daralma görülüyor. İstanbul ve Antalya´ da oteller kapanıyor. Bütün bu olumsuzluklar, bizle gibi sektör oyuncuları için yeni pazarlar bulma zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır.

Biz yıllarca Katar, Dubai, Abu Dabi gibi Körfez ülkelerindeki müthiş bir pazarı görmezden geldik. Dahası, bu bölgeleri ?Pis Araplar? gibi küçültücü yaklaşımlarla sözüm ona dışladık. Oysa, dört gün boyunca Dubai ? Abu Dabi´de yaptığım temas ve çalışmalarda şunu gördüm: Dubai, bir dünya kenti. Olağanüstü düzenli. Dünyanın neredeyse bütün gelişmiş ülke yatırımları hızla devam ediyor. Körfez ülkeleri, Suudiler gibi gerçekten pis ve rahatsız edici değiller. Hepsi eğitimli, Uygar dünyanın bir parçası olmuşlar. Fuarda ABD´nin çeşitli kentleri ayrı ayrı dev standlar açmış. Taylandlılar adeta ülkelerini Dubai´ye taşımış. Uluslararası dev bilişim şirketleri burada. Bu arada, bizim Bakanlığımız da bir hayli çalışma yapmış. Ama şu gerçeği tekrar gördümki; Turizmde tanıtım ve marketing işi, kesinlikle profesyonellere bırakılmalı. Bu, devletin yapacağı bir iş değil. Fuarda en üzüldüğüm konu şu oldu. Ülkemizin algısı, dışarıda hiç pozitif değil. Türkiye denildiğinde yüzlerinin ifadesi değişiyor. Hele hele Kuzey Ege´yi, Çanakkale´yi, Edremit Körfezi´ni hiç bilmiyorlar. Dubai, Katar, Abu Dabi gibi zengin ülkelerin kültürlü ve paralı turistlerine bölgemizi tanıtmak gerekiyor. Günümüzde ekmek aslanın ağzında değil midesinde. Bu gerçeği kabul etmeliyiz. Ramada ve Öngen Ekibi olarak, bu konuyu ciddi bir hedef olarak belirledik. Bu çerçevede, Dubai´de bir danışmanlık firması ile anlaşma yaptık. Önümüzdeki günlerde Dubai´nin en etkili basın organlarında tanıtım ilanlarımız çıkmaya başlayacak. Önemli bir gelişme olarak da,  Dubai´de Abu Dabi´nin seçkin acentalarından oniki tanesini Türkiye´ye davet ettik. Tüm geliş-gidiş ve operasyon giderlerini biz karşılayacağız. Onlara bölgemizin tarihi ve doğal zenginliklerini tanıtacağız. Çeşitli lansmanlar yapacağız. Umarım iyi neticeler alırız. Sonuç olarak bize düşen, ortak bir akıl ve çaba ekseninde bir araya gelmek, oluşturacağımız projelerle o ekmeği aslanın midesinden çekip çıkarmak? dedi.