PTT 174 Yaşında

PTT 174 Yaşında

Temelleri 1840 yılına dayanan gelişen teknolojiye nazaran ayakta kalan Posta Teşkilatı 174.yaşını düzenlenen etkinliklerle kutluyor.

PTT’nin 174. Yılı için düzenlenen törenler Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başladı. PTT Çanakkale Başmüdürü Hüseyin Zengin ve PTT personeli tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyulduktan sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

PTT Çanakkale Başmüdürü Hüseyin Zengin ve beraberindeki heyet daha sonra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti. PTT Başmüdürü Zengin Vali Çınarı bilgilendirirken; 1840 yılından beri PTT Teşkilatı müşterilerine hizmet etmenin haklı gururunu taşımaktadır. O günden beri gelişen değişen teknolojiyi kendine uyum sağlayarak hizmet vermektedir. Bugün baktığımız zaman Çanakkale’de 39 tane işyerimizde bunun 13’ü merkez, 12 tanesi şube, 14 tanesi acente olmak üzere 39 tane işyerimizde 215 personelimiz ve 39 tane hizmet aracımızla Çanakkalelilere hizmet etmekteyiz. Bu hizmeti ederken tüm merkezlerimizde 15 tane ATM kurduk. ATM’ler aracılığıyla tüm bankaların para transferlerini çok rahat ve ucuz bir şekilde yapma imkanı sağlamış durumdayız. PTT olarak Lojistik, Ptt ve Ptt Bank hizmetleri olmak üzere 3 kategoride hizmet vermekteyiz. Her geçen gün kendini yenileyen ve bu sektörde 4100’ü aşkın on-line hizmet veren bir ağ yapısına sahip olup 5000 üzerinde araç filosu ile Türkiye’de sayısal olarak 174. değil kendini ispatlamış olmanın da haklı bir gururunu taşıyoruz” dedi. PTT heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çınar; PTT her zaman hayatımızın içerisinde oldu, dostlarımızla, ailemizle ve arkadaşlarımızla iletişim kurma imkânını sağladı. Aynı zamanda hepimizin gönlünde şarkılara ve türkülere konu olmuş bir kurum. Çok eski bir tarihinin olması ve kurumsal geçmişi, hafızalarımıza güzel yansıyışı herkesin bu kuruma olan sempatisini arttırmış durumda. PTT’nin çağa ve teknolojiye ayak uydurması ve kendisini hızlı bir şekilde yeniliyor olması da kurumun başarıyla yönetildiğinin bir göstergesidir. Hayatımızın içinde yaşayan bir kurum olarak nice yıllar geçirmenizi diliyorum” dedi.