Profesyonellik 3 Öğün Yemek Yeyip, Yatıp Kalkmaktan İbaret Değildir

Profesyonellik 3 Öğün Yemek Yeyip, Yatıp Kalkmaktan İbaret Değildir

Çanakkale Dardanel ile yolları ayrılan Deniz Kolgu, süreci Objektif Spora değerlendirdi. Genç teknik adam ?Veda etmiyorum, bu ne son gelişim ne de son gidişimdir, ne zaman ihtiyaç duyulursa göreve hazırım? dedi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu

Çatalcaspor maçı sonrası görevi bırakan Teknik Direktör Deniz Kolgu gönlünün her zaman Çanakkale Dardanel, kırmızı beyazlı renklere gönül veren taraftarlar ve yıllarca şehrin tek profesyonel futbol takımını yıllarca sırtında taşıyan Önen ailesi ile birlikte olacağını söyledi. Çanakkale Dardanel ile yolları ayrılan teknik adam Deniz Kolgu, Objektif Spora yaptığı değerlendirmede, görevde kaldığı süre içerisinde kimseye kırgınlığının olmadığını, kimseyi de suçlamadığını belirtti. Kolgu, futbolcular için yaptığı değerlendirmede ise ?Profesyonellik günde 3 öğün yemek yeme ve 5 yıldızlı bir tesiste yatıp kalkmak demek değildir? ifadelerini kullandı.

?Başkan ve Önen ailesine sonsuz sevgi saygım var?

2015-2016 futbol sezonunda ikinci yarıda iş başına gelen ancak takım içerisindeki olumsuzlukların yansımaları sonucu beklenen başarıyı elde edemeyen Çanakkale Dardanel ´ de görev yaptığı süre boyunca kendisine inanan başta Niyazi Önen, kulüp Başkanı Mehmet Önen ve yöneticilere, birlikte çalıştığı ekip arkadaşlarına ve kötü sonuçlara rağmen arkasında duran 17 Gençlik taraftarlarına şükran borçlu olduğunu belirten teknik direktör Deniz Kolgu, Çanakkale´ye veda etmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

?Dardanel Türk futbolunun ayrıcalıklı markası?

Çanakkale Dardanel´in Türk futbolunun çok önemli ve çok değerli kulübü olduğunu ve birçok açıdan örnek bir spor kurumu olduğunu belirten Deniz Kolgu, ?Ben dahil hiçbir kimsenin, hiçbir unsurun böylesine güzide kulübün başarısına gölge düşürme hakkı yoktur. Çanakkale Dardanel yıllardan bu yana büyük özveri ve ciddi yatırımlar ile Türk futboluna ?örnek kulüp´ olarak adını yazdırmıştır. Yetiştirdiği dünya klasındaki futbolcuları ile, alt yapıya verdiği önem ve titizlik ile ülkede futbolun geleceğine yatırım yapan ender bir spor kulübüdür. Bu camiaya kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur? dedi.

?Başarısızlık bu kulübün ayıbı değil?

Kolgu Objektif Spor´a yaptığı değerlendirmede duygu ve düşüncelerini içtenlikle paylaştı. Öncelikle bu göreve kendisini layık gören çok sevdiği, saygı duyduğu ve inandığı Niyazi Önen ve ailesine, Kulüp Başkanı Mehmet Önen ve yönetimine, birlikte görev yaptığı ekip arkadaşlarına ve kendisini yalnız bırakmayıp kötü sonuçlarda bile arkasında duran 17 Gençlik taraftarlarına ve Çanakkale Halkına çok teşekkür borçlu olduğunu belirten Deniz Kolgu şunları söyledi : "Ben daha önce futbolcu olarak bu kulüpte forma ıslattım, ter döktüm. Yıllar sonra da nasip oldu takımın başında görev yapma onurunu yaşadım. İsterdim ki bu süreçte Çanakkale Dardanel gibi hedefleri olan bir yönetim ile birlikte başarılı olup istenilen yerlere kulübü taşıyalım. Ancak bazen işler istenilen gibi gitmeyebiliyor. Umulmadık olaylar, beklenmedik ve inanılması güç olumsuzluklar konulan hedeflere ulaşılmasını engelliyor. Çanakkale´ye teknik sorumlu olarak geldikten sonra tüm gücümle işime ve hedeflere odaklandım. Bu hedefleri gerçekleştirebilmek ve bekleneni verebilmek için ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettim. Ancak olmadı, bazı sorunlar katı şekilde önümüzde engel oldu. Bazı yaralar kangren olarak tedavisi güç hale geldi. İnandığım, değer vererek profesyonel olarak dikkate aldığım bazı fonksiyonel raporların bizi yanılttığını gördüm.  Bu da zaman içerisinde hedefe giderken bize engel oldu. 2,5 ay tesislerden çıkmadım. Ekibim ile çalıştım. Ben idealleri olan bir futbol adamıyım. Burada da bu ideallerim ile birlikte Çanakkale Dardanel´in hedeflerine ulaşmak için gayret ettim, ama olmadı. Kimseye kırgın değilim, kimseyi de suçlamıyorum. Ben veda da etmiyorum çünkü ben Çanakkale Dardanel´i ve Önen ailesini kendi ailem, kendi evim gibi gördüm ve değerlendirdim. Her zaman da benden bir görev istendiğinde ne koşulda olursa olsun başımın üzerinde kabul ederim. Bu benim ne son gelişim ne de son gidişim olur" dedi.

?Son 3 yılın iyi irdelenmesi gerekir?

Çanakkale Dardanel´in son 4 yılda 2 kez lig düştüğünü ve istatistiklerin incelendiğinde bu 4 yılda özellikle ikinci yarılarda çok önemli düşüşler yaşandığının açıkça görüleceğini belirten Deniz Kolgu, ?bu bir tesadüf değildir. Önceki sezonlarda da ilk yarıda gösterilen başarının yarısı ikinci yarılarda gösterilememiştir. Bunun neden kaynaklandığının iyi irdelenmesi gerekir. Ben de böyle bir sorunun yaşandığı Çanakkale´de ikinci yarıda göreve geldim ve maalesef ben de bu süreci yaşadım ve yaşarken de çok üzüldüm, çok acı çektim. Asla bir futbol adamı böyle bir süreç yaşamak istemez. Bu sorunlar içerisinde görevden ayrılmak istediğimde ne biliyorsam, neyi görmüşsem bunu kulüp yönetimine rapor ettim? dedi.

?Profesyonellik bir oyun değildir?

Çanakkale Dardanel´de forma giyen ya da giymek isteyen futbolculara da bazı önerilerinin olduğunu ifade eden teknik adam Deniz Kolgu şunları vurguladı: "Profesyonellik günde 3 öğün yemek yemek, güzel tesislerde ve her türlü konfor içerisinde yatıp kalkmaktan ibaret değildir. Profesyonellik bir oyun  değildir.  Unutulmamalıdır ki Çanakkale Dardanel Türkiye´de marka bir kulüptür ve son derece güzel olanakların sunulduğu, futbolcusuna, çalışanına ve devlete borcu olmayan herkesin alacağını zamanında alabildiği ve yüzlerce minik, genç ve yetişkin futbolcunun gönlünde yatan güzide bir kulüp ve futbol sisteminin en doğru şekilde yürütüldüğü bir kurumdur. Başında da her zaman önüne başarıyı ve önemli hedefleri koymuş, bu hedeflere ulaşmış ulaşmaya da inanmış bir yönetim gücü var. Ancak bu yapı dahilinde bu çatı altında firma giyen, giymek isteyen ve giyecek olan futbolcuların da gerçek bir profesyonel gibi davranmaları, çalışmaları ve kendilerine sunulan ayrıcalıkların karşılığını vermeleri gerekir. Profesyonellik bunu gerektirir. Eğer bunda sorunlar ve yanlış unsurlar var ise bu sadece kulübe ve hedeflerine değil, kendi kariyerlerine de ciddi ve olumsuz etkiler yapacaktır ki bunun telafisi çok çok zordur. Çanakkale Dardanel bu yıl olmasa da sonraki sezonlarda mutlaka hedeflerine ulaşacaktır ancak gerçek bir profesyonel gibi çalışmayan futbolcular kariyerlerini bu şekilde geliştiremeyeceklerdir".