POTADA KURTULUŞ COŞKUSU

POTADA KURTULUŞ COŞKUSU

Biga’nın kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen basketbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde kurtuluş basketbol turnuvası final müsabakaları ve ödül töreni yapıldı. Şehir Parkı’nda gerçekleşen programa Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, Belediye Meclis Üyesi Suzi Özden, aileler, vatandaşlar ve spor severler katıldı.

Çocukların ve gençlerin basketbol turnuvalarında döktüğü terle beraber büyük bir heyecan yaşanırken, U10 Erkek, U11 Erkek, U12 Erkek, U12 Kız, U14 Erkek, U14 Kız, U16 Erkek, U16 Kız, U18 Erkek ve U18 Kız kategorilerinde final müsabakaları yapıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında basketbol turnuvamızı çocuklarımızın, gençlerimizin ve hocalarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Final müsabakalarının heyecanını hep birlikte yaşayarak ödül töreninde hep beraberiz. Burada önemli olan birinci olmak ya da ikinci olmak önemli değil. Çünkü burada kaybeden takım yok. 100. yılda burada sportif faaliyette bulunmak, basketbol topunu potayla buluşturmak çok daha kıymetli. Takımlarıyla katılım sağlayan çocuklarımıza ve gençlerimize, hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu arada yeni başlayan 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de hepinize başarılı bir yıl diliyorum” dedi.

İçdaş Spor Kulübü Basketbol Koordinatörü Mehmet İrfan Zeren, “100. yıl turnuvalarında 20 tane kız takımı, 23 tane de erkek takımı bulunuyordu. Toplam 43 takım ve yaklaşık 160 Bigalı çocuk ve gencimiz burada basketbol oynadı. Güzel mücadeleler yaşandı. Biga’mızda biliyorsunuz Biga 18 Eylül Gençlik ve Spor Kulübü, Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü ile İçdaş Spor Kulübü olmak üzere basketbolla ilgilenen üç kulübümüz var. Ben bu turnuvanın düzenlemesini sağlayan Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından birinci olan takımlara kupaları takdim edilirken, sporculara madalya ve katılım belgesi verildi.