Polemiğe Devam

Polemiğe Devam

Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Projeleri üzerinden Başkan Gökhan´a yüklenmeye devam eden Babacanoğlu CHP Milletvekili Erkek´e de cevap verdi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu´nun başlattığı tartışmalar, karşılıklı açıklamalar ile farklı boyutlara ulaştı. Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme projeleri ile ilgili iddialarına yanıt veren Ülgür Gökhan´a yönelttiği sorular ile dönen Babacanoğlu, ayrıca CHP Milletvekili Muharrem Erkek´i de hedefine alarak eleştiriler yöneltti.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek´in 60 Bin CHP´linin habersiz AK Partiye üye yapılmasıyla ilgili açıklamalarına ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın ?Konut Rantı? iddiaları için yaptığı açıklamaları düzenlediği basın toplantısı ile değerlendiren Babacanoğlu eleştirilerini sürdürdü.

Önce Erkek´e yanıt verdi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu yaptığı açıklamada, CHP Milletvekili Muharrem Erkek´in CHP´li 60 bin üyenin habersizce AK Parti´ye üye yapılması ile ilgili iddialarına yanıt verdi. Babacanoğlu; ?Geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Sayın Muharrem Erkeğin basına yansıyan bir demecinde 60 bin CHP´linin haberleri olmadan Ak Partili yapıldığına ilişkin iddialarını okuduk. Üstelik örgüt yöneticisi ve Belediye başkanları da varmış.?

?Partilerinin beklentilerini karşılamayanlar??

 ?Sayın Erkek Partilerde üyeliğin nasıl gerçekleştiğini bilmiş olsaydı böyle bir iddiada bulunmazdı. Çanakkale´mizdeki çeşitli partilerden yönetici veya delege birçok vatandaşın her gün partimize kayıt için geldikleri ve üye yapıldıkları bir gerçektir. Partilerinin beklentilerini karşılamadığını gören vatandaşlarımızın Ak Partimizi tercih etmeleri son derece doğaldır. Sayın Erkek hafızasını biraz yoklarsa seçim dönemlerinde Ak Partimizin kapısından dönen ve şu an başka bir partinin milletvekili veya Belediye başkanlarını da hatırlayacaktır? diyerek cevap verdi.

 ?Hemşerilerimiz mağdur edilmesin?

 Çanakkale Belediyesince üstlenilen Sosyal Konutlar Mevki Kentsel Yenileme çalışmaları ile ilgili endişelerini dile getirdiğini belirten Babacanoğlu, Ülgür Gökhan´ın düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara da şu şekilde yanıt verdi; ?Belediye Kentsel Dönüşüm değil, rantsal dönüşüm yapıyor " iddialarımıza cevap veren Sayın Belediye Bakanımız Ülgür Gökhan özetle "Biz rantı halka yansıtırız Belediyeye değil" demişler. Öncelikle şunu belirtelim ki bu proje yapılmasın veya şu yapsın/yapmasın derdinde değiliz. Hemşerilerimiz mağdur edilmesin, verilen sözler tutulsun derdinde ve takibindeyiz.?

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu konu ile ilgili Gökhan´ın açıklamalarına yönelttiği sorular ile yanıt verdi. Babacanoğlu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın şu sorularını yanıtlamasını istedi:

1. Bugün itibarıyla Belediyenin Sosyal Konutlar bölgesindeki proje alanında tapuya kayıtlı kaç metre kare arsası vardır?

2. 866 adet mülk sahibine verilmesi planlanan toplam inşaat alanı net kaç metre karedir?

3. Yapılacak olan 1514 adet konutun toplam inşaat alanı net kaç metre karedir?

4. Çarşı olarak planlanan inşaatın alanı net kaç metre karedir?

Bu sorularımıza cevap aldıktan sonra yeniden açıklama yapacağımızı belirterek saygılarımı sunuyorum.?