Petek Evler Bölgesinin´de Alt Yapısı Yenilendi

Petek Evler Bölgesinin´de Alt Yapısı Yenilendi

Gelibolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü´nün yenileme faaliyetleri kapsamında Yazıcızade Mahallesi Petek Evler mevkiinde sürdürdüğü alt yapı çalışmaları başarıyla tamamlanarak üst yapıya hazır hale getirildi.

Gelibolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü´nün Yazıcızade Mahallesi Petek Evler mevkiinde sürdürdüğü alt yapı faaliyetleri ikinci etap çalışması ile başarıyla tamamlandı. 2016 yılı yatırım programını Gazi Süleyman Paşa Mahallesi ile bu bölgede yoğunlaştıran ekipler, teknik planlama çerçevesinde Simge 1,2,3 ve 4´üncü Sokak´ta artan nüfusa cevap verecek yeni alt yapı sistemlerini oluşturdu.

Su hatlarını projeye uygun olarak sağlıklı, kaliteli ve sağlam PE (Polietilen) teknoloji ile yenileyen ekipler, ikinci etap çalışmasında bin 100 metre uzunluğunda çalışmaya imza atarken, HDPE (Korige) borular ile 600 metrelik yeni kanalizasyon hattını başarı ile tamamladı.

Yetkililer, bölgede eskiyen ve yıpranmış alt yapı sistemlerinin uzun ömürlü teknoloji kullanılarak tamamıyla yenilenerek üst yapı çalışmalarına hazır hale getirildiğini belirtti.