Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabının tarifini sizler için paylaşıyoruz.

Malzemeler: 6 adet orta boy patlıcan- 4 orta boy domates- 3 çorba kaşığı sıvıyağ 

Köfte Harcı İçin: yarım kilo yağsız kıyma- 1 baş orta soğan- bir çay kaşığı tuz- 1 çay kaşığı karabiber süslemek için de yarım demet maydonoz.

HAZIRLANIŞI: öncelikle patlıcanları alacalı olarak soyalım. Her bir patlıcanı dip kısmından başlayarak birer parmak genişliğinde dibinden koparmadan

dilimleyelim. Yani bütün olarak kalmalarına dikkat edelim. Patlıcanların acı suyunun çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletelim. Diğer taraftan bir derin kap içinde kıyma, çok ince kıyılmış soğan, tuz,karabiber ile birlikte köfte harcı hazırlayalım. İyice yoğrularak ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapalım. Patlıcanları sudan çıkartıp peçete ile kurulayın ve patlıcanın yarım kesilmiş kısımlarına köfteleri elle bastırarak sıkıştıralım. Köfteli patlıcanı kızgın yağda pişirelim. Diğer taraftan domatesleri rendeleyerek 3 yemek kaşığı sıvıyağda sos haline gelinceye kadar 8- 10 dk pişirelim. Patlıcanları tepsiye dizelim üstüne domates sosu dökelim ve 175 derece fırında pişirelim. 10 dk tutalım fırında ve maydanozla süsleyelim.