Park Allaha Emanet (!)...

Park Allaha Emanet (!)...

Minik canlar katlediliyor, darp ediliyor, park açık hava meyhanesine döndü. Çevre sakinleri seslerini duyuramıyor...

Barbaros mahallesinde son yıllarda birçok hayvan zehirlemelerinin meydana geldiği Osnabrück parkında dün yine minik canlar katledildi. 

Sabah saatlerinde parktaki kedi evinde barınan ve çevre sakinleri ile duyarlı vatandaşlar tarafından beslenen kedilerden zehirlenerek öldürüldüğüne ilişkin şikayetler geldi. Şikayetler üzerine parka gelen Çanakkale Hayvanseverler Derneği Başkanı Tuğçe Özçelik ve yönetim kurulu üyeleri parkta barınmakta olan ve zehirlenen kedilerin cansız bedenleri ile karşılaştı. Konuyu duyarlılıkla el alan Çanakkale Hayvanseverler Derneği yöneticileri parkın güvenli bir yaşam alanı olmaktan çıktığını belirterek bir türlü seslerini duyuramadıklarından yakındı.

"Köpekler darp edilmiş"

Öte yandan dün sabah aynı park bölgesinden bir şikayet daha geldi. Çanakkale Belediyesi Hayvan Barınağını arayan bir evcil köpek sahibi durumu bildirerek yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler zor durumda olan evcil köpeği özel araç ile alarak barınağa götürdü. Yapılan müdahalede söz konusu evcil köpeğin başından darbe aldığı belirlendi. Barınak yetkililerinin köpeğin başına sert bir cisim ile vurulmuş olabileceği ihtimalinin üzerinde durduğu bildirildi. Müşahede altına alınan sahipli köpeğin kim ya da kimler tarafından darp edildiği merak ediliyor.

Son 3 yılda vakalar arttı

Dün bu olayların meydana geldiği Barbaros Mahallesi Osnabrück parkında son yıldan bu yana hayvan zehirlenme vakalarının arttığına dikkat çeken çevre sakinleri, son olarak hayvanlara sert cisimler ile vurularak darp edilmesinin kabul edemez olduğundan yakındı.

Açık hava meyhanesi (!)...

Parktaki yaşam alanlarında ciddi tehdit unsurların varlığına dikkat çeken vatandaşlar, öte yandan parkın bir açık hava meyhanesine dönüştüğünden de dert yandılar. Özellikle akşam ve gece saatlerinde alkol tüketen şahısların park içerisindeki açık alanlarda gelişigüzel içki içtiklerini ve içki şişelerini kırarak park içerisine atarak sorumsuzluk örneği sergilediklerini ileri süren çevre sakinleri park aydınlatmalarının ve parktaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden de yakınarak "parkımız Allaha emanet" şeklinde dert yandı. Bir çok sözlü ve yazılı müracaatlarına rağmen taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını belirten çevre sakinleri yetkililere seslenerek bir an önce park içerisinde ve çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi.