Paris´te Dardanel Esintisi

Paris´te Dardanel Esintisi

Dünyanın en önemli gıda fuarı SIAL´de Çanakkale´nin Dünya Markası Dardanel´in kurumsal standı büyük ilgi ve beğeni gördü

Fransa´nın başkenti Paris´te düzenlenen SIAL Gıda Fuarı´na Türk firmaları adeta çıkarma yaparken Çanakkale´nin ´dünya markası´ ve sektörünün lideri DARDANEL de bu önemli organizasyonda göz alıcı standında ürünlerini uluslararası gıda pazarına ve sektör temsilcilerine tanıttı.


Paris´te iki yılda bir düzenlenen Uluslararası SIAL Gıda, İçecek, Gıda Ekipmanları, Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı´na Türkiye Milli katılımı gerçekleştirildi. Dünyanın en geniş kapsamlı ve nitelikli fuarları arasında gösterilen SIAL´de en beğenilen standlar arasında gösterilen DARDANEL, prestijli ürün portföyünü sergilerken gerek uluslararası sektör temsilcileri gerekse fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgi ve beğeni gördü. Dünya markası ürünlerin yanı sıra yeni ürünlerini de tanıtan DARDANEL´de Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, genç ve başarılı işadamı Mehmet Önen ve Önen ailesi de bu önemli organizasyonda kurumsal ekibin yanında yer alarak motivasyon sağladı.

Paris SIAL Fuarı´nda Türkiye İstanbul Ticaret Odası (İTO) 263 firma ile milli katılımı organize etti. 50 bireysel katılım ile 300´ün üstünde Türk katılımcı Antalya, Gaziantep, Ankara Ticaret ve Sanayi Odaları, Denizli İhracatçılar Birliği, Mardin Organize Sanayi Bölgesi 6 ayrı holde toplam 10 bin metrekare sergi alanıyla yer aldı. SIAL 6 bin katılımcı firma 200 ayrı ülkeden 160 bin profesyonel ziyaretçi ile dünyada gıda inovasyonu konusunda en büyük fuarı olarak değerlendirildi.

İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu 300 üstünde firma ile çıkartma yapıldığını ve çoğunluğun İTO organizasyonu ile geldiğini belirterek, Çok mutluyuz. Katılımcı sayısı olarak 5´nci alan olarak 4´üncü büyük ülkeyiz. Bu bizi çok mutlu kıldı. Türk ürünleri bu fuarlar sayesinde Avrupa´da dünyanın her tarafında kendilerini gösterir diye ümit ediyoruz. Her tarafta varız. Makine bölümünde bile varız. Bu sene makinede ikinci kez katılımımız. Türk gıda makineleri de oldukça bir potansiyele sahip ve bu da bizim her geçen gün bizim yüzümüzü ağartıyor. Naturel organik tarım bizim ülkemizde ve Avrupa´da önem kazanıyor. Bu konuda Türk firmaları oldukça atılım yapmış durumda ve ürünlerini sergiliyorlar" dedi.

Paris Ticaret Başmüşavirli?inden yapılan bilgilrndirmede fuar sürecininTürkiye´nin tanıtımı ve bugün varılan noktada daha çok firmaya ulaşabilmek açısından çok güzel bir girişim olarak değerlendirildi. Bu fuar kapsamında sadece firmaların Paris´e gelmediği, Paris Ticaret müşavirliğinin en önemli uğraşlarından biri olarak odaların, borsaların ve ihracatçılar birliği heyetleri ile beraber Ekonomi Bakanlığı´nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projeleri kapsamında veya ticaret heyetleri kapsamında fuar esnasında kendi üyeleri ile çeşitli ziyaretler gerçekleştirilmiş olduğuna dikkat çekildi.