Özacar´dan Öğretmenler Günü Mesajı

Özacar´dan Öğretmenler Günü Mesajı

Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, ?24 Kasım Öğretmenler Günü? nedeniyle yayımladığı mesajda, ?Ülkemizin geleceği olan nesilleri yetiştirme görevini üstlenmiş olan öğretmenlerimiz, Başöğretmen Atatürk´ün ifadesiyle toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğe

?Eğitim, toplumların varlığını koruyabilmeleri için vazgeçilmez bir unsur, öğretmenlerimiz toplumumuzda sevgi elçileri, yaşama sevinci, huzur ve barışın simgesidir.? diyen Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, ?24 Kasım Öğretmenler Günü? nedeniyle yayımladığı mesajda öğretmenlerin aydınlanma devriminin yılmaz bekçileri olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Özacar´ın mesajı şöyle:

?Ülkemizin geleceği olan nesilleri yetiştirme görevini üstlenmiş, yaşamımızın her döneminde inancın, emeğin ve bilinçli olmanın ışığı olmuş fedakar öğretmenlerimiz Büyük Önder Atatürk´ün muassır medeniyet idealinin en önemli temsilcileridir. Yine O´nun ifadesiyle toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygıyı anlatmak tarifsiz ve güçtür. Öğretmenlerimizin hak ettiği değere ulaşmasını,  dünyanın en gelişmiş ülkelerinin öğretmenlerinin sahip olduğu haklara erişmesini bütün kalbimle arzuluyorum.

Atatürk´ün, Millet Mektepleri Teşkilatının Genel Başkanlığını ve Başöğretmenliğini kabul ettiği günü simgeleyen ?24 Kasım Öğretmenler Günü?nde, çocuklarımızı, gençlerimizi eğiten, halkımızı aydınlatan sevgili öğretmenlerimize özveri ve emeklerinden dolayı saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyor, hayatta olmayan tüm eğitimcilerimizi rahmetle anıyorum.?