Özacar´dan ?Engellilere? Ziyaret

Özacar´dan ?Engellilere? Ziyaret

Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? nedeniyle Anafartalar Özel Eğitim Meslek Lisesi, Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin ?sihirli parmaklar´ sınıfını ziyaret etti.

"Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, toplumsal bir sorun olarak algılanmalı ve herkes bir engelli adayı olduğunu asla unutmamalı? diyen Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar,  ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? nedeniyle bir dizi ziyaretlerde bulundu.Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, kendisine eşlik eden belediye meclis üyeleri ile birlikte ilk ziyaretini ve 18 öğrencinin öğrenim gördüğü Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu´na gerçekleştirdi. Okul müdürü Ali Demirdağ ve idari kadrodan okul hakkında bilgi alan Başkan Özacar, yerel yönetim olarak okulların fiziki ortamlarının iyileştirilmesine yönelik katkıları sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Sosyal hayata katılmanın diğer bütün insanlar gibi, engelli insanların da temel hakkı olduğunu dile getiren Özacar, daha sonra öğrencilerle buluşarak kendileri ile sohbet etti. Başkan Özacar´ın ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? nedeniyle gerçekleştirdiği ziyaretlerin ikinci durağı Anafartalar Özel Eğitim Meslek Lisesi oldu. Okul müdürü Musa Kartal ve yardımcıları ile sohbet eden Özacar, engelli bireylerin eğitim olanaklarının arttırılması gerektiğine dikkat çekerek, hayattaki tek engelin sevgisizlik olduğunu ifade etti. Okulun yemekhanesinde okul yöneticileri ile birlikte öğle yemeği yiyen Belediye Başkanı Özacar, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan öğrencilerle de tek tek tokalaşıp anı fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkanı Özacar´ın eğitim kurumlarına gerçekleştirdiği 3 Aralık ziyaretlerinde son olarak Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne gitti. 15 öğrencinin özel eğitim aldığı ve ?sihirli parmaklar´ adı verilen sınıfı ziyaret eden Özacar, öğrencilere çeşitli hediyeler sunarken, onlarla birlikte pasta kesti. Ziyarette öğrenciler de, Belediye Başkanı Özacar kendi elleri ile yaptıkları çiçek buketini takdim etti. Diğer yandan Belediye Başkanı Özacar, Gelibolu Tüm Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´ni de ziyaret ederek, dernek yönetimi ve üyelerinin günlerini kutladı. Ziyaretinde engelli vatandaşlar için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olunması gerektiğini vurgulayan Özacar, ?İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, engelli bireylerin sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri için hepimiz çaba göstermeliyiz? şeklinde konuştu. Başkan Özacar, bu ziyarette ilçedeki tretuvarlarda görme engelli vatandaşların daha rahat dolaşabilmesi için kaldırımlarda sarı renkli yürüyüş yolu oluşturulduğunu, üzerine basıldığında hissedilen kabartma izler sayesinde güvenli bir hat üzerinde yürümeye olanak sağlayan uygulamanın yaygınlık kazanacağını da sözlerine ekledi.