Özacar´dan, Dünya Aıds Günü Mesajı

Özacar´dan, Dünya Aıds Günü Mesajı

1 Aralık Dünya AIDS günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, önlenebilir bir hastalık olan AİDS´le yakından ilgilenen bütün dernek ve kuruluşlara çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, AIDS`e yol açan HIV virüsünün yayılması ve AIDS hastalığının artışına karşı bilincin yükseltilmesinin amaçlandığı 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Özacar´ın mesajı şöyle: ?Dünya Sağlık Örgütü´nün verilerine göre AIDS bugün itibari ile artık ölümcül bir hastalık olmaktan çıkıp, yaşam boyu ilaç kullanımını gerektiren bir tür kronik hastalığa dönüşmüştür. 1 Aralık Dünya AIDS Günü, bu hastalığın artışına karşı bilincin yükseltilmesi ve bu hastalıktan yaşamını yitirenleri anmak amacına dayanmaktadır. AIDS hastalığının zor ama aşılması mümkün olduğunun bilincine vararak, kurumların hastalığın yayılmasını önlemek için eğitim çalışmalarına ağırlık vermeleri de toplumun bilinçlenmesine ışık tutacak kanısındayım.

Milyonlarca insanın hayatına mal olan, HIV virüsü hakkında toplumu bilinçlendirmek adına daha fazla çalışmalar yapılması gerektiğini önemle vurgulayarak, Dünya AIDS Günü dolayısıyla bütün HIV virüsü taşıyanlara sabır ve umut, bu konuyla yakından ilgilenen bütün dernek ve kuruluşlara çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.?