Özacar´dan Birlik Beraberlik Mesajı

Özacar´dan Birlik Beraberlik Mesajı

Ülkemizde son günlerde baş gösteren terör saldırıları ile ilgili bir mesaj yayımlayan Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, ?Terör nereden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın kınıyoruz. Zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır? vurgusunda bulundu.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, son günlerde ülkenin huzurunu bozmaya yönelik yapılan saldırılarla ilgili bir açıklama yaparak, terör saldırılarını lanetledi.

Belediye Başkanı Özacar, Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde, Adıyaman´da, Ceylanpınar´da, Diyarbakır´da ve Kilis´te yaşanan terör saldırılarını lanetleyerek,  birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

Özacar´ın yazılı olarak yaptığı açıklama şöyle:

?Suruç´ta meydana gelen hain terör saldırısında 31 gencimiz hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımız da ağır bir şekilde yaralanmıştır. Bu menfur olayın acısını atlatamadan bu sefer de Adıyaman´da hain PKK terör örgütünün askerlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırı neticesinde gelen şehit ve yaralı haberleri ile bir kez daha sarsıldık. Vahim olayların son halkasında Diyarbakır ve Ceylanpınar´da polislerimizin şehit edilmesi, Kilis´te IŞİD tarafından bir astsubayımızın şehit edilmesi ile iki askerimizin yaralanması acımızı katlamıştır.

Terör nereden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın kınıyoruz. Zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır. Gelibolu yarımadasında 100 yıl önce en eşsiz örnekleri verilen beraberliğimizi bir kez daha yineleme zamanıdır. Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi, kime, kimlere ve neye hizmet ettiğini sorgulaması gerekmektedir. Önemli olan bölünmüşlük ve kutuplaşmayı ortadan kaldırmak, olaylara etnik, mezhepsel, bölgesel ve dinsel temellerde değil, insan perspektifinden bakmaktır.

Gelibolu Belediyesi olarak saldırıları lanetliyor, bu saldırıların tüm sorumlularının yakalanarak hak ettikleri cezalara çarptırılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu menfur olaylarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, milletimize ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımızın da acil şifa bulmalarını temenni ediyoruz.?