Öz Gurbetteki Çanakkalelilerle Buluştu

Öz Gurbetteki Çanakkalelilerle Buluştu

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz Anayasa Komisyonunun Verdiği Arada Almanya Köln Kentinde Çanakkaleliler Derneğinin Düzenlediği ? Çanakkaleliler Buluşuyor? Etkinliğine Katıldı.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz geçtiğimiz hafta pazar günü Anayasa komisyonu çalışmalarına verilen arada; Almanya´nın Köln şehrinde Dardanel Çanakkaleliler Derneği´nin "Çanakkaleliler Buluşuyor" etkinliğine katıldı. Derneğin düzenlemiş olduğu buluşma gecesinde bir de konuşma yapan Öz, gurbetçilerimizle buluşmasında hemşerilerinin gösterdiği dayanışma ve konuk severlikleri karşısında duygulandığını ifade etti. Yaptığı konuşmada; Bugün burada memleketten binlerce kilometre uzakta, siz değerli Çanakkalelilerle buluşmuş olmak, sizlerle bir araya gelmek benim için tarifi imkansız bir mutluluk diyen Öz, Almanya´da birlikte hareket ederek dayanışmanın, sevginin ve birlikteliğin örgütlendiği bu çatıyı kurmuş olmanızdan ötürü, Çanakkaleli hemşeriniz ve Çanakkale milletvekili olarak gururlandığımı ifade etmek isterim dedi. Sizlere Türkiye´den, memleketiniz Çanakkale´den kucak dolusu selam ve sevgi getirdim. Bu salonda bulunan Çanakkaleli hemşerilerimi bu duygu ve düşüncelerle en kalbi duygularımla selamlıyorum diyerek sürdürdüğü konuşmasında, Türk toplumunun güçlü kültürel ve sosyal bağları yanında yüksek dayanışma duygusunu da kaybetmeyişinin etkisi ile Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine göç eden yurttaşlarımız kısa süre içinde birbirleri ile buluşmuş, küçük organizasyonlarla başlayan birliktelikleri, zamanla dernekler etrafında bir bütünleşmeye dönmüştür dedi. Öz kurdukları derneğin önemine vurgu yaparak, Tabi Siz Çanakkalelilerin, Çanakkale ruhunu Avrupa´nın ortasında yaşatma ve yayma adına bu derneği kurmanız ise, Türkiye´de yaşayan bizleri de tarifi imkansız mutluluğa sevk etmiştir. Bu onuru ve gururu bizlere yaşattığınız için sizlere sonsuz şükran ve minnet duygularımı sunmak istiyorum dedi. Bu anlamda derneğin kuruluşunda emek verenlere başta başkan Orhan Ekinci ve arkadaşları olmak üzere bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Çanakkale Bilinen Ve Yüceltilen En Güzel Şehirlerdendir.

Çanakkale, 9 harfle yazılan fakat binlerce kelimeyle dahi anlatılamayacak bir şehirdir. Direnen ve kazanan kutlu bir mekandır. Çanakkale özgürlüğe bilenen ve kazanacağına inanan kadim bir yerdir. Çanakkale bilinen ve yüceltilen en güzel şehirlerdendir.Çünkü şehitlikleri gezenler bilir ki bu diyarlar ?Vatan´ sözcüğünün eş anlamlısıdır. Bu topraklar, özveri ve kardeşlik kelimesinin karşılığıdır. Herkes bilir ki bu mücadele, birlik ve dirliğin manasıdır. Çanakkale, Türkiye Cumhuriyetinin önsözünün yazıldığı yerdir. Burası önsöz, sonsöz ve en güzel sözdür diyen Öz konuşmasına devamla,Gelibolu yarımadası mübarek bir anne gibidir. Bağrındaki evlatlarını adeta sarmalamıştır. Conkbayırını gezin. Orada 101 yıl önce 131 askerlik şubesinden gelen kahramanlardan var. Siperlere girin. Düşmana uzatılan bir yardım elini, yaralı Anzac´ı kucaklayan Mehmetçiğin bedenini, kurulan dostluk selini görürsünüz.Anafartalara gidin. Bağımsızlığımızın temelleri oralarda atıldı. Kazanılan bu zaferler Kurtuluş Savaşının kıvılcımını yaktı. Arıburnu, Kocadere, Çataldere. Öleceğini bile bile ülkesini savunanlar, kendi cenaze namazını kılanlar 101 yıl önce oradaydı. 101 yıl önce Diyarbakırlı, Edirneli, Kastamonulu, Muğlalı, Rizeli, Konyalı oradaydı.57. ALAY´a gidin. Orada ?Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum? diyen Mustafa Kemal´i görürsünüz. Seyit Onbaşı Anıtı dipdiri yaşayanlar olduğunu haykırıyor. Mehmet Çavuş Anıtı ölümü bile öldüren gücü gösteriyor. Yahya Çavuş anıtı. Korkun kadar kaçar, cesaretin kadar savaşırsın diyor.Bu kent, rüzgarın kekik kokularıyla savrulduğu, türkülerde askerlerin ölmeden mezara konduğu, anaların dönmeyecek evlatlarının ardından ağıtlar yaktığı bir kenttir. 94 yıl önce bugün, bu topraklarda, kıyının karşı yakasında, 14 ay boyunca tüm imkansızlıklara, yoksunluklara rağmen, bir karış toprağını egemen güçlere vermemek üzere, ülkenin dört bir yanından binlerce yurttaşımız, vatan savunması için tek vücut olmuş ve verilen mücadele dünya tarihine, emperyalizme karşı verilmiş en büyük savaşlardan biri olarak kaydedilmiştir.