Öz, Bu Defa Da Biga´dan Seslendi,

Öz, Bu Defa Da Biga´dan Seslendi,

Gezilerini sürdüren Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Partisinin Biga İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partilileri ile bir araya geldi. ??

CHPİlçe Örgütü ile birlikte Biga ve köylerinde saha çalışmalarını sürdürdü. Saha çalışmaları esnasında Biga´da Pazaryerinde hemşerileri ile buluşan Öz, 2 Nolu Küçük Sanayi Başkanı Sayın Bülent Dülger´i, ve Biga Sanayi Sitesinde çeşitli işyerlerinde çalışan emekçileri ziyaret ettikten sonra, Gerlengeç, Koruoba, Güvemalan ve Kepekli köylerine geçerek köy halkıyla bir araya geldi. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde 15 Temmuz Darbe sürecine ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Öz, Türkiye 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası neredeyse devletin bütün kurumlarını kuşatan FETÖ/PDY yapılanmasının tasfiyesinin önemine dikkat çekti.

Türkiye´nin Birleştirici Harcı 1923 Ruhudur.

Öz, İktidarın FETÖ/PDY örgütüyle mücadelesini tıpkı ülkemizde faaliyet yürüten diğer terör hareketlerine karşı yürütülen mücadele de olduğu gibi desteklediklerini ifade etti.  

Yıllardır CHP olarak bir gerçeğin altını çizdiklerini belirten vekil Öz; ? O da şudur; Camiye, Kışlaya ve Okula siyaseti sokmamak gerekiyor, Camiye, Kışlaya ve Eğitim sistemine siyaset girince ortaya böyle acı deneyimler çıkıyor. Eli kolu bağlanmış bir devlet gerçeği çıkıyor.  

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katıldığı Din Şûrası´nda Fethullah Gülen cemaati ile ilgili, ?Ben de katılmadığım pek çok şey olmasına rağmen bunlara yardımcı oldum. Rabbim de milletim de bizi affetsin? diyor. Elbette ki yöneticilerin hatalarını fark etmeleri ve bu hatalardan ders çıkarmak adına özeleştiri yapmaları erdemdir.  Fakat bu süreci böyle değerlendirirsek işin içinden çıkamayız. Devleti idare edenlerin bir siyasi, hukuki sorumlulukları olması gerekir, benzer durumlarda kandırıldık, aldatıldık vs? gerekçeler durumu tanımlamakta yetersiz kalır. Millete kurşun sıkanlarda, yarın çıkıp mahkemelerde biz kandırıldık, bunların terör örgütü olduğunu bilmiyorduk derlerse, ne diyeceksiniz? Allah affetsin mi diyeceğiz? Hiçbir demokratik hukuk devletinde bu tarz ifadeler kabul edilemez.

Yöneticilerin kandırıldık söylemleriyle artık ülkeyi oyalamamaları gerektiğini, vurgulayan Öz, darbecilerin devlet içersinde yapılanmalarında sorumluluğu olan herkes yüce Türk adaletine hesap vermelidir? dedi.