Öz Ankara Çanakkale Arasında Mekik Dokuyor

Öz Ankara Çanakkale Arasında Mekik Dokuyor

Çanakkale Milletvekili Öz´ün temposu baş döndürmeye devam ediyor.

Hafta içi Genel Kurulda çalışmaların tamlanmasının ardından soluğu Çanakkale´de alıyor ve başlıyor ilçe ve köylerde alan çalışması yürütmeye. Öz, partinin her ferdinin çalışması ve inanmasıyla başarılı olunabileceğine vurgu yaparak ben aldığım vekâletin gereğini yapıyorum, hemşerilerimin ve partililerimin bana verdiği bu şerefli temsil görevini yerine getirmek için çabalıyorum diyor. Geçtiğimiz hafta sonunu da Çanakkale´nin köylerinde geçiren Öz, devam eden bütçe görüşmeleri sebebiyle önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu´nda nöbetçi olduğu için bu hafta bir değişiklik yaparak, Salı günü bütçe görüşmelerine iştirak ettikten sonra Çarşamba günü Çanakkale´ye dönerek Biga´da saha çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta Çan; Bostandere, Bozguç, Doğaca, Kocayayla, Karadağ, Kulfaköy, Karakadılar, Karakoca, Etili ile Yenice; Kayatepe, Karabey ve Biga; Sazoba, Adliye, Çınarköprü, Çeşmealtı ve Kanibey köylerinde hemşerileri ile buluşan Öz, dünde Biga ilçe örgütünü ziyaret ederek başladığı çalışmasında partililerle yaptığı değerlendirme sonrası Pazar esnafını ziyaret ederek hemşerileriyle buluştu.  Gerek parti örgütlerinde gerçekleştirdiği toplantılarda gerekse hemşerilerini ziyaretlerinde gündeme ilişkisin partisinin değerlendirmelerini aktaran Öz, şu başlıklara vurgu yaptı.

Süper Yetkilerle Donatılmış Tek Adamlık Ülkeyi Felakete Götürür.

Öz, ülkede yaratılan suni Başkanlık tartışmasının nasıl bir zemin üzerinde inşa edilmeye çalışıldığını ve süper yetkilerle donatılmış bir tek adamlığın ülkeyi felakete sürükleyeceğini yurttaşlara anlattı.

Cumhurbaşkanı YÜRÜTMENİN Başı.

Getirmek istedikleri modelin ana aksını Partili Cumhurbaşkanı oluşturuyor diyen Öz,  ? Bu sistemle şuana kadar dışarıya yansıyan bilgiler ışığında; Başbakanlık tamamen ortadan kaldırılıyor ve Cumhurbaşkanı YÜRÜTMENİN başı oluyor.  Cumhurbaşkanı ile Meclis karşılıklı olarak birbirini feshedebilecek ve başkan yardımcılarını Cumhurbaşkanı atayacak, başkan kendi yürütme alanını kararname ile düzenleyebilecek, üstüne sos olarak da yedek milletvekilliğini getirerek Türkiye Cumhuriyeti devletini Sultanın istek ve arzularına göre yönetilen bir aile şirketine çevirmek amaçlandığı anlaşılıyor.  Böyle bir modelin Türkiye´yi en mülayim kişinin elinde dahi uçuruma götüreceği aşikârdır. Böyle bir model; denetleme ve denge mekanizmalarının olmadığı, kuvvetler ayrılığını tıpkı geçmişte milliyetçiliği ayakları altına aldığı gibi ayaklarının altına alarak ezdiği bir dikta rejimine götürür ülkeyi? dedi.

21 Belde ve 565 Köyün Tüzel Kişiliği Sona Erer.

Öz konuşmasında Çanakkale´nin Büyükşehir olması yönündeki tartışmalara da değinerek; ? Tabi gündem öyle hızlı değişiyor ki bunca tartışmanın içinde şimdi birde Büyükşehir olma konusu çıktı. Elbette ki Çanakkale´nin gelişimine katkı sunacak düzenlemeler hayata geçirilmelidir, yalnız uygulamadaki haliyle ilin mülki sınırlarını kapsayan bir bütünşehre dönüşmüş büyükşehir olgusu Çanakkale´de yaşayanlar açısından ne getirir ne götürür iyi tartışılması gerekir. Büyükşehirle birlikte Çanakkale´de 21 belde ve 565 köyün tüzel kişiliği sona erer. Hiç kuşku yok ki belde belediyeleri ve köyler, halka en yakın yerel yönetim birimleridir. Belediyelerde ve köylerde yaşayan halka sormadan bu yönetim birimlerinin tüzel kişiliklerini ortadan kaldırmak ve bunu daha iyi hizmet daha fazla demokrasi masalıyla anlatmak pek gerçekçi bir durum olmasa gerek? dedi.

Köylü Daha Çok Vergi Verecek, Daha Çok Yoksullaşacak.

Bütünşehir köylü için ne ifade edecek kısaca ona da değinmek istiyorum diyen Öz;  İlk etapta şunu ifade edebilirim, köylü yaşam alanı üzerinde tasarruf haklarını kaybedecektir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan, suyu bedava kullanan, vergi muafiyetine sahip köyler, belediye sınırlarına alınmakla bu hak ve muafiyetlerini kaybedecek ve köylü için hayat daha pahalı hale gelecektir. Yani daha çok vergi verecek biraz daha yoksullaşacaktır dedi.