Oturdular, Yürüdüler?

Oturdular, Yürüdüler?

Ankara´da meydana gelen terör saldırısı ve patlama Çanakkale´de de yankı buldu

Başkent Ankara´da meydana gelen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı olarak değerlendirilen patlama tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale´de de yankı buldu. Saldırının meydana geldiği önceki gün akşam saatlerinde iskele meydanında toplanan bir grup gösterici protesto eylemi gerçekleştirdi.

Ellerinde pankartlar ile İskele meydanında bir araya gelen bazı Demokratik Kitle Örgüt temsilcileri ve siviller Demircioğlu Caddesi ve Gazi Bulvarına giden yolda oturma eylemi gerçekleştirdi. Elyem yapılan iskele meydanına CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve bazı CHP yöneticileri de geldi.

Bir süre devam eden oturma eylemine katılan göstericiler sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler eylem nedeni ile Saat Kulesi Meydanında ve iskelede güvenlik tedbirleri aldı. Çevik Kuvvet ekipleri Saat Kulesi Meydanında konuşlanarak göstericilerin yürüyüş yapmalarını engelledi. Polis yetkilileri megafon ile anons yaparak eylem yapan grubun trafiğe kapatılan yolu açmalarını istedi.

Eylem yapan gruptan ayrılan 4 gösterici kol kola girerek anons yapan Polis yetkililerinin bulunduğu Demircioğlu Caddesine doğru ilerleyerek yürüyüşe geçti. Ardından yere oturan eylemciler de kalkarak yürüyüş yapmak istedi ancak Çevik Kuvvet eylemcilerin Saat Kulesi Meydanına girmesine izin vermedi. Eylem olaysız sona erdi.

Çanakkale´ye de ateş düştü

Ankara Tren Garı Kavşağı´ndaki bombalı terör saldırısında yaşamını yitirenlerden birinin de Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı 42 yaşındaki Ercan Adsız olduğu öğrenildi. Çanakkale´de inşaat dekorasyon işiyle uğraşan evli ve iki çocuk babası Ercan Adsız´ın patlama anında ağır yaralandığı, kaldırıldığı hastanede de kurtarılamadığı öğrenildi. Mitinge Eğitim-Sen Çanakkale Şube Yöneticisi öğretmen eşi Yasemin Adsız ile birlikte gittiği öğrenilen Ercan Adsız´ın, aslen Karslı olduğu, cenazesinin ise uzun yıllar yaşadığı Tekirdağ Çorlu´da toprağa verileceği belirtildi. Eşi Yasemin Adsız´ın ise patlamadan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.