?Otogar sorununun 15 yıla kadar çözülmesi zor görünüyor?

?Otogar sorununun 15 yıla kadar çözülmesi zor görünüyor?

ÇTSO Yönetim Kurulu 14 no´lu meslek grubu üyeleri ile bir araya geldi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak nakliye, toplu taşımacılık işletmeleri ve taşıma sektörüne parça temin eden sektörlerde faaliyet gösteren 14 no´lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde bir araya geldi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çetin, Meclis Üyesi 14 no´lu Meslek Komite Temsilcisi Ahmet Demir ve Genel Sekreter Sema Sandal ile sektör temsilcileri tarafından otogar ´da yaşanan sorunlar, toplu taşımacılıkla iştigal eden işletmelerin sıkıntıları ile ara eleman bulunmaması sorunları gündeme getirildi.

?OTOGAR SORUNUNUN 15 YILA KADAR ÇÖZÜLMESİ ZOR GÖRÜNÜYOR?

Meslek Grubu toplantısında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu; ?Otogar ile ilgili tarafımıza iletilen sorunları muhataplarına ilettik. Bir gelişme olmadı. Ancak bu sorunların çözülmemesini görmezlikten geleceğimiz veya işin peşini bırakacağımız anlamına da gelmesin. Otogarın WC´si ne girmek bile başlı başına bir sorun. Temizlik ve hijyen diye bir şey zaten söz konusu değil. Otogardan Çan bağlantı yolu için fizibilitemizi hazırladık. Otogara günlük 200 servis aracıyla beraber toplamda 300´e yakın toplu taşıma araç girişi oluyor. Bu araçlar OSB kavşağından dönmek zorunda kaldığı için 2,6 Km. fazla mazot yakıyor.? ifadelerine yer vererek, bu konuları her ay sonunda Çanakkale Belediye Başkanı ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlarıyla gerçekleştirilecek toplantıda tekrar gündeme getireceğini belirtti.       

?ÇANAKKALE TİCARET SİTESİ SÜMERBANK VE AKFA ARAZİLERİNİN İMARINDAN SONRA PLANLAMAYA ALINACAK ?

Başkan Semizoğlu, Odanın girişimleriyle Çanakkale´de yapılması gündeme gelen Ticaret Sitesiyle ilgili olarak Sayın, Vali Orhan Tavlı tarafından Sümerbank ve Akfa arazilerinin imar planlarının tamamlanmasının beklemenin doğru olacağını belirtildiğini söyledi. Toplantıya katılan sektör temsilcileri, toplu taşımada en büyük sorunun benzer hatlarda çok fazla aracın olduğu, herkesin birbirinin hattına girdiğini belirterek birlik ve beraberlik olmadığı için zarar edildiği ve ara eleman bulamadıkları ifade edildi.

?KOOPERATİFLERİN TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞMELERİ LAZIM?

Başkan Semizoğlu, toplu taşıma sektöründe araçların şahıslara değil kooperatife ait olması gerektiğini, belirterek nakliye sektöründe aracın doğru bir maliyet hesabı ile para kazanabileceğini ve kooperatiflerin birleşmesi konusunda Odanın öncülük edebileceğini söyledi.