OTELCİLER OLARAK MALİYETLERİMİZ ÇOK ARTTI

OTELCİLER OLARAK MALİYETLERİMİZ ÇOK ARTTI

Çanakkale'de turizm sektörüne hizmet eden Eceabat'ta yer alan Kum Hotel'in sahibi Kemal Pazarbaşı turizmdeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü'ye değerlendirdi

Pazarbaşı, son dönem artan maliyetlerden yoğun bir şekilde etkilendiklerini söylerken, her yıl olduğu gibi bu yıl da otelde yenilikler yaptıklarını ve bölgede de Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye’nin ekonomik şartları, enflasyonla mücadele herkesi etkiliyor!

Kemal Pazarbaşı yaptığı açıklamada, “ Bayram tabii ki yoğun geçti. Bu yoğunluk genel sezona yayılır mı,bundan pek emin değiliz. Türkiye’nin ekonomik şartları, enflasyonla mücadele, herkes gibi tatilcileri de etkiliyor. Otelciler olarak maliyetlerimiz çok arttı. Bunlarla birlikte asgari ücretin artışı, döviz kurunun belli bir noktada kalması tabii ki etkili oldu. Beklentimiz, inşallah ülkemizin daha iyi olması.Kısa bir süre önce Pandemiden çıkmıştık. Daha iyi olmasını bekliyoruz. Umutsuz değiliz ve umutlu olacağız. Ama büyüklerimizin de bizleri birazcık kollamasını bekliyoruz. Önemli olan ülkemizin iyi olması. Ülkenin genel yapısının düzelmesi, enlasyondan arındırılmış, vatandaşların daha fazla refah seviyesinin artmış olmasını bekliyoruz. Ancak bu şekilde insanların turizme bakış açıları da daha iyi olacak. Amacımız, daha çok insan ağırlayıp, daha çok istihdam etmek, sezonu uzatmak, tesislerimizi tekrar yenilemek. Çünkü biz her sene bakım, onarım ve tesisi geliştirmek için uğraşıyoruz. Bu süreçte de bakıyorsunuz maliyetler inanılmaz artmış. Mesela bir ampül 10 TL. iken şimdi 60 TL.den alıyorsunuz. Bunlar da bizi etkiliyor. Bu tabi ki satış fiyatlarımızı da etkiliyor ama bunu yansıtmak da oldukça güç oluyor.”dedi.

Restaurantlarımızı yeniledik, yeni restaurantımız ilave ettik!

Ekonomideki bu gidişe rağmen, tesiste yenileme yaptıklarını da belirten Kemal Pazarbaşı, “Restauranlarımızı yeniledik, yeni resteuarntımız ilave ettik. Her sene elimizden geldiğinde maliyeler doğrultusunda otelimizi yeniliyoruz. Hem kendimizi geliştirmek adına, hem de turizme daha iyi katkı adına bu yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.”dedi.

Anzaclar gelecek sezon için şimdiden talep etmeye başladı

Anzakların son dönem Gelibolu Yarımadası’na ilgisinin daha da artarak devam ettiğini dile getiren Kemal Pazarbaşı “Geçtiğimiz dönem Anzak törenleri bölgemizde biraz daha hareketli geçti. Önümüzdeki sezon için talepler almaya başladık.Bunun sadece Anzak töreninde değil, bütün yıla yayılmasını bekliyoruz. Bizim askeri ve öğrenci gibi özel gruplarımız var. Bu konuda da yeni yeni talepler artmaya başladı. Seçim belirsizliği nedeniyle talepler oldukça azdı. Şimdi artmaya başladı.Ümit ediyoruz ki bu talepler daha da çok olacak. Olması için de uğraşıyoruz. Anzaklar için burası apayrı bir nokta. Onlar için öğrenme yeri. Defalarca gelenler tekrar gelerek burada yeni şeyler öğreniyorlar. Tarihi Alan Başkanlığımız bu konuda oldukça geniş bir kütüphane. Alan Başkanlığımız, çevreyi ve mezarlıkları, ziyaretçi alanlarını çok iyi dizayn etti. Son olarak hayata geçen Alçıtepe’deki sağlık müzesi ve simülasyon çok etkili. Restore edilen Seddülbahir Kalesi çok da güzel oldu. Bu konuda Alan Başkanlığımızın çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz. Herkesi buraya birkaç gün değil, alanı daha iyi yaşayacakları bol zamanlı olarak bölgemize bekliyoruz.”diye konuştu.