Örnek İşletmede, Örnek Uygulama

Örnek İşletmede, Örnek Uygulama

Türkiye “Askıda ekmek” yada “Askıda Fatura” kampanyalarıyla Pandemi salgınında karşılaştı.

Oysa Çanakkale’de beklide Türkiye’nin ilk “Askıda” kampanyası Kısmet Balık Evinde 2018 yılında ortaya çıktı. Dar gelirli öğrencilerin faydalanması için işletmeci Birol Koçin tarafından başlatılan “Askıda Balık” kampanyası, damak tadını bilen Kısmet Balık Evi müdavimlerince 4 yıldan fazla bir süredir uygulanıyor!


TURİZM İŞLETMECİLİĞİ DENEYİMİNİ ÇANAKKALE’YE TAŞIDI
Uzun yıllardır Türkiye’nin önde gelen turizm bölgelerinde Antalya da otel ve restoran işletmeciği yapan Birol Koçin, büyükşehrin hayatından sıkılarak 10 yıl kadar önce Çanakkale’ye yerleşmiş bir işletmeci. Trabzonlu olan Birol Koçin, Çanakkale gastronomisine de katkısı olan bir isim turizmciler arasında da yakından tanınıyor. 

Çanakkale’ye ilk geldiğinde Jest Bistro ile Çanakkalelileri Bistro kültürüyle tanıştıran Birol Koçin, çeşitli otel ve firmaların işletmeciliğine üstlenmiş, sonunda da kendi asıl işine dönerek Kısmet Balık Evini açarak Çanakkalelilerin damak tadına hitap etmeye başlamış.

TEZGÂHTAKİ BALIK CÜZİ BİR FARKLA MASANIZDA..
Antalya gibi bir turizm bölgesindeki hayattan sıkılarak Çanakkale’ye yerleşen Birol Koçin, kendi kurduğu işletmeleri devredip, birçok firmada da işletmecilik üstlenirken Kısmet Balık Evi açma hikâyesini ise şöyle anlatıyor; “5-10 sene önce fark ettim ki; artık kimse kendi evinde balık pişirmek istemiyor. İnsanlar bu yüzden daha az balık tüketiyor. Bu isteksizliği nasıl giderebilirim diye düşünerek Kısmet Balık Evini açtım. Burada balığı biz pişireceğiz, insanların evine götüreceğiz düşüncesiyle hizmet etmeye başladık. Hatta çiğ balık tezgâhı kuracağız; sardalye’yi burada görecek. Fiyatlarımızda çok cüzi. Örneğin; herhangi bir balık çeşidi haldeki fiyatı ile bizim tezgahlarımızdan satın alınabiliniyor. Eğer işletmemizde pişirilip yenmek istenirse 30 TL gibi bir fark ödeniyor; eğer işletmemizde yemeyip paket yaptırmak isterse 20 TL fark alıyoruz. 1 kilogram üzerine pişirme ücreti yarı fiyatına ücretlendiriyoruz” dedi. 

“ASKIDA BALIK” 2018’DENE BU YANA ÇANAKKALE’DE..
Pandemi Salgının ilk başladığı günlerde dar gelirli vatandaşlara yardımcı olmak için önce Büyükşehir belediyelerinde başlatılan “Askıda” kampanyaları kimi zaman veresiye kapatmak için, kimi zaman fatura ödemek için kimi zaman da ekmek bile almakta güçlük çeken dar gelirli vatandaşlar için uygulanan kampanya olarak biliniyor. Oysa Çanakkale’de Türkiye’de bir ilk de olan “Askıda Balık” kampanyası 2018 yılından bu yana uygulanıyor ve bunu ise sadece Kısmet Balık Evi müdavimleri biliyor.

“ASKIDA BALIK” KAMPANYASI İLE BİNLERCE ÖĞRENCİ BALIK YEDİ
Birol Koçin “Askıda Balık” Kampanyasının çıkışını ise şu sözlerle anlatıyor; “2018 yılıydı. Çocuklarım Lisede okuyorlardı. Öğle vakitleri arkadaşları ile karnını doyurmaya geliyorlardı. Arkadaşlarıma ben idare edeyim diye söylüyorlardı. Tabi öğrenci bunlar; harçlıkları balık yemeye yetmiyor. Bende böyle bir uygulama düşündüm. Kısmet Balık Evi civarındaki okul yönetimlerini ziyaret ederek ihtiyaç sahibi öğrencileri göndermelerini rica ettim” dedi. 

MÜDAVİMLERİMİZ “ASKIDA BALIK” KAMPANYASINA DESTEK OLDULAR
2018 yılından bu yana “Askıda Balık” kampanyasının devam ettiğini belirten Kısmet Balık Evi işletmecisi Birol Koçin; “2018’den bu yana ben her gün 5 tane zaten askıda balık bırakıyorum; müdavimlerimiz var. Onlardan da her gün destek geliyor. Bugüne kadar kapımıza gelip de geri gönderdiğimiz insan olmadı. Bizim amacımız insanlar getirsin assınlar diye değil; katılım sağlasınlar istiyoruz” dedi.

TEZGÂHI HERGÜN CANLI YAYINLA PAYLAŞAN İŞLETME!
Sosyal medyanın gelişimini de girişimcilikle buluşturan Birol Koçin hemen her sabah Balık Haline giderek açık arttırmayla aldığı balıkları ve diğer deniz ürünlerini kendi elleri ile tezgâha yerleştiriyor. Ardından da tezgâhın görüntüsünü Canlı yayın yaparak müdavimlerine paylaşıyor. Böylece hangi balıktan ne kadar olduğu, ürünlerin taze olduğu an be an canlı yayınla müdavimleri ile paylaşıp siparişleri alıyor. Birol Koçin konuyla ilgili olarak; “Kısmet Balık Evi olarak müşterilerimize en iyisini ve en tazesini sunmayı en başından hedeflemiştim. Her sabah erkenden kalkıp Balık Haline gidiyorum. Oradan aldığımız ürünleri tezgahımıza yerleştirdikten sonra Sosyal Medya hesaplarımızdan tezgahı canlı yayınla müşterilerimizin beğenisine paylaşıyoruz. Böylece ürünlerin taze olduğunu, hangi üründen ne kadar olduğunu görüp ona göre sipariş verebiliyorlar” dedi.

SICAK VE SAMİMİ ORTAMDA GÜLERYÜZLÜ SERVİS
Kısmet Balık Evi eşsiz konsepti, sıcacık ortamı ile müşterilerinin de ilgisini çeken bir işletme. Güler yüzlü hizmet ve günlük taze ürünlerle, deneyimli şefleri ile hizmet veren Kısmet Balık Evi aynı zamanda kent merkezinde ki konumu ile hemen hemen her semtten kolaylıkla ulaşılabilecek bölgede. Konuklarınızı ağırlayacağınız kentin gözde balık restoranlarından biri olan Kısmet Balık Evi; kısa süre içerisinde Kahvaltı hizmeti ile de müşteri memnuniyeti arttırmayı hedefliyor.

“BALIK YOKSA VEYA TAZE DEĞİLSE KEPENKLERİ KAPATIRIM”
Müşterilerinin damak tadına büyük önem verdiklerini belirten Kısmet Balık Evi işletmecisi Birol Koçin; “Bazen hava Lodos yapar, balıkçı tekneleri boş döner. Balık olmaz veya buzhane malı dediğimiz dondurulmuş halde balık gelir. Müşterilerime taze olmayan ürün yedireceğime o gün kapenkleri hiç açmam. Balık çıkmamışsa, ürünler taze değilse; bir tabelamız var ‘Deniz bugün balık vermedi, Kapalıyız” şeklinde. Onu dükkanın önüne asarız, o günlerde hizmet vermeyiz” dedi.

ÇİĞ VEYA PİŞMİŞ BALIĞI PAKET SERVİSLE MASANIZA ULAŞTIRIYOR
KismetBalikevi instagram ve facebook gibi sosyal medya hesaplarından her gün canlı yayınlanan video izleyip, beğendiğiniz deniz ürünlerini seçebiliyorsunuz.  0286 212 45 00 nolu telefonla Kısmet Balık Evine vereceğiniz siparişleriniz; kapınıza dilerseniz pişmiş bir şekilde, dilerseniz çiğ bir şekilde ulaştırılıyor. Aynı zamanda özel günlerinizi de düzenleyeceğiniz Kısmet Balık Evi konuklarınıza eşsiz balık lezzeti sunmayı vaat ediyor.