Orman Bölge Müdürlüğüne Kavuşuyoruz

Orman Bölge Müdürlüğüne Kavuşuyoruz

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Çanakkale'de, Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden faaliyete geçeceğini söyledi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, ÇİMDER üyeleriyle toplantıda bir araya geldi. Buradaki konuşması esnasında Çanakkalelilere bir müjde de veren Turan, 2011 yılında kapatılan Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden açılacağını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Çanakkale ziyareti sırasında birçok konuyu görüşme fırsatı bulduklarını söyleyen Turan, Bunlardan bir tanesi, Orman Bölge Müdürlüğü konusuydu. Sayın Başbakanımız, bizzat talimat verdi. Buradan açıklayabiliriz, Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale'de yeniden kurulacak. Çanakkale, birçok başlığı bir arada barındıran özel bir şehir. ‘Turizmi canlandıracağız' diyoruz, ‘tarımı canlandıracağız' diyoruz. Burada Kazdağlarımız var, ayrı bir değer. Şehitliğimiz, Truvamız. Bunların hepsi ayrı birer başlık aslında. Bunlardan birisi de ormanlarımız. Çanakkale'de Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden açılarak daha aktif şekilde görev yapmasını arzuluyoruz” dedi.

 

Biga'ya Araç Muayene İstasyonu Kuruluyor

ÇİMDER Üyelerinin sorularını da yanıtlayan AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Sizler olmadan, bu kentin kalkınması, büyümesi diye bir şey mümkün değil. Bu nedenle sizlerin sorunlarını önemsiyoruz. Başkanım 10 maddelik bir liste verdi. İnşallah 8 Haziran'dan sonra bunları otururuz, konuşuruz, üzerinde çalışırız. Burada teknik konular var. Bu yüzden üzerinde çalışırız diyorum. Biz, yapılabilecek hiçbir şeyden kaçınmayız. Geçtiğimiz gün Biga'da STK'larla toplantı yaparken, başkanlarımız Biga'da araç muayene istasyonu kurulmasını istedi. Katıldığımız birkaç toplantıda da bu konu gündeme gelince, notlarımıza aldık. Dün Başbakanımızın yanında, Sayın Bakanımıza konuyu ilettik. Hemen ilgileneceğini söyledi. Merak ettim bugün telefonla Genel Müdürümüze sordum. Yazısı çıkmış. Biga'ya en kısa zamanda Araç Muayene istasyonunu kuruyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın, çevre köylerde bu konuyla ilgili mağdur olan çiftçilerimizin bu sorununu da gidermiş olacağız”  diye konuştu.