Onur Akın Ve Enver Aysever 29 Ekim´de Gelibolu´da?

Onur Akın Ve Enver Aysever 29 Ekim´de Gelibolu´da?

Cumhuriyetin 93´üncü yıldönümü nedeniyle Gelibolu Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Şenliğinde ünlü sanatçı Onur Akın halk konseri verecek. Gazeteci-Yazar Enver Aysever de Atatürk Kültür Merkezi´nde söyleşi programına katılacak.

Gelibolu Belediyesi, Cumhuriyet´in 93´üncü kuruluş yıldönümünü, bu kazanımın ön sözünün yazıldığı Gelibolu´da büyük bir coşku ile kutlamaya hazırlanıyor.

Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışması

Çeşitli etkinliklerle bu anlamlı günü taçlandırmayı hedefleyen Gelibolu Belediyesi, öğrencilere de Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini aşılamak amacıyla resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. ?Atatürk ve Cumhuriyet´in Türk Ulusuna Kazanımları? konulu yarışma, ilçe merkezindeki resmi-özelilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında yapılacak. Katılım şartnamesinde, ilkokul 1-2-3-4. sınıf öğrencileri için resim, ilköğretim 5-6-7-8. sınıf öğrencileri için şiir ve ortaöğretim 9-10-11-12. sınıf öğrencileri için de kompozisyon olarak belirlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, 29 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 14:00´de Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenecek programda takdim edilecek.

Aysever´le Söyleşi ve İmza Günü

29 Ekim günü Gelibolu Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi´nde Enver Aysever´le ?Cumhuriyet´in Dünü Bugünü ve Yarını? konulu söyleşi programı düzenlenecek.  Gazeteci-yazar Aysever, bu programın ardından sevenleriyle buluşarak kitaplarını imzalayacak. Ekranlarda Türkiye´nin yakın geçmişini kendine özgü tarzıyla yorumlayan, "Aykırı Sorular" adlı tartışma programı ile öne çıkan genç gazeteci-yazar Aysever´in, aralarında ?Cumhuriyet´in İlk/Son Yüzyılı? isimli eseri de olmak üzere bugüne kadar yayımlanmış 13 kitabı bulunuyor.

Cumhuriyet Yürüyüşü

Cumhuriyetimizin 93.yılında Gelibolu´da yurttaşları buluşturacak bir başka etkinlik ?Cumhuriyet Yürüyüşü? olacak. İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği ve saat 19:00´da başlayacak olan yürüyüş için toplanma yeri geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Fener Meydanı olarak belirlendi.  Gelibolulular ellerinde bayraklarla, meşalelerle marşlar eşliğinde Tuğsavul Caddesi´ni takip ederek iskeledeki Kale Burcu önüne kadar yürüyecekler.

Cumhuriyet Şenliği

Gelibolu Belediyesi´nin bu yıl iz bırakacak şekilde hazırladığı programın son etkinliği ise ?Cumhuriyet Şenliği? olacak. Balıkhane Meydanı´nda saat 20.00´de başlayıp ilk olarak Gelibolu´nun genç klarnet sesi Taner Yarımdünya´nın klarnet resitali sunacağı etkinlikte daha sonra ünlü sanatçı Onur Akın sahne alacak. Özgün müziğin güçlü sesi Onur Akın´ın sahne performansının ardından final bölümünde İskele Meydanında yapılacak havai fişek gösterisi ile gökyüzü aydınlanacak.

?Coşku ile kutlayacağız?

?Milli bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, gücümüze güç katan günlerdir ve Cumhuriyetin en anlamlı olduğu yer Gelibolu´dur? diyen Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ?Nereden bakarsanız bakın Gelibolu, Cumhuriyetin aydınlık değerlerinin başlangıç noktasıdır. Gelibolu; Cumhuriyetin önsözüdür, son sözüdür.  93 yıl önce Cumhuriyeti kuranların ne zorluklardan geçtiğini biliyoruz. Bugünde zorluklar ne olursa olsun aynı yoldan ilerlemeyi sürdürüyoruz. Cumhuriyetin tüm değerlerinin yaşatıldığı, daha aydınlık, daha özgür, daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti´ne ulaşacağımıza duyduğumuz inançla; tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyor ve O´nları yanımızda görmek istiyoruz? ifadelerini kullandı.